Actualitate

Arkadi Babcenko: Spetsnaz-ul rusesc a ajuns de râsul curcilor

Au plecat în recunoaștere în zona CTE, s-a dovedit ca pozitiile armatei ucrainene, pe care o credeau retrasa, nu erau abandonate. A izbucnit un schimb de focuri, au fost capturati de militarii ucraineni. De fiecare dată când citesc astfel de știri, nu le înțeleg. S-ar părea că ar fi timpul să ma obisnuiesc, dar mă mir din nou ca o școlăriță“, – scrie jurnalistul de razboi Arkadi Babcenko, pe pagina sa de Facebook.

Redam in continuare textul autorului.

„În anii șaizeci, atunci când la baza Colegiului Riazan de Aeropurtate a fost infiintata compania separată Nr.9, care pregătea ofițeri pentru forțele speciale (Spetsnaz, abrevierea GRU inca nu exista), nu stia nimeni despre aceasta companie secreta, nici macar cursanții Colegiulu. Compania SPetsnaz a pregatit ofițeri cu diploma de traducatori in limbile unuia dintre posibilii adversari: engleză, germană, franceză sau chineza. Mai târziu, au adăugat farsi sau pushtu. Se pregatita doar o companie pe an.

Apoi, pe baza acestui schelet au început să se formeze brigazile Spetsnaz. În prezent, GRU are șapte brigăzi și un regiment de trupe speciale. Efectivul exact nu este cunoscut, dar „Wikipedia“, spune că este vorba de 6.000 pana la 15.000 de oameni.

O Divizie Spetsnaz!

Dacă cineva are o divizie de forțe speciale, aceasta poate însemna doar un singur lucru – in realitate acestea nu sunn forțe speciale. Rambo – se vinde la bucată. Și foarte scump. Nu poti avea o divizie de Rambo. Prin definiție.

Pregătirea ofițerilor din Forțelor Speciale a fost întotdeauna superioara, peste cea a ofițerilor trupelor aeropurtate, pentru ca în forțele speciale se miza întotdeauna pe creier. Prietenul meu, care a luptat în Afganistan si care este ofițer spetsnaz, mi-a spus că a avut o grupa de luptatori in care nu era nimeni cu studii sub cele medii specializate. Și era vorba despre militarii in termen obisnuiti.

Cu zece ani în urmă, facand un interviu cu unul dintre ofițerii forțelor speciale din Brigada Tambov, am fost uimit sa constat că respectivul nu reusea sa lege doua cuvinte fara sa foloseasca o injuratura. Despre calitatea pregatirii militarilor în termen prefer sa nu comentez deloc. Ce sa mai vorbim despre limba potențialului inamic. Când îl ascultam pe Alexandrov (sergentul GRU capturat de ucraineni), nu am putut să nu observ ca vorbeste un copil. Infantilism total.

La un moment dat, cand totul s-a dus naibii, ștabii militari au inceput sa nu mai puna accent pe creieri, ci pe muschi. Forțele speciale au început să recruteze tauri umani. Acum, uitandu-ma la pregătirea fizică a prizonierilor rusi – chiar si la căpitanul Erofeev – înțeleg ca si această perioadă a trecut“.

„În această țară nu exista nimic real. Este o țară fake ….. Fals total, de la început până la sfârșit, de sus pana în jos. Ei încep un război sfânt împotriva fascismului pentru satul Lopîrevka din regiunea Lugansk, il desfasoara ca si cum ar fi un nou razboi pentru Apărarea Patriei, fac o asemenea propagandă, construiesc un stat militarist, initiaza războaie de cucerire, baga mii de miliarde în armată, confisca teritorii de la țările vecine încep un alt război pe un al doilea front, trimit portavion spre țărmuri straine – și apoi se dovedește că în elita elitelor din armata lupta pustani de douăzeci de ani, care au semnat contracte de doar trei luni, care nu stiu sa faca nimic in afara de selfie-uri cu steagul GRU, portavionului ii moare motorul in mijlocul campaniei glorioase, două avioane se pierd pentru ca au rata pista portavionului si, in final, Putin îi arata lui Stone un filmuleț despre un atac american cu elicoptere „Apache“, despre care spune ca este armata rusa in actiune in Siria.

O țară inexistentă, combatand cu forțele sale speciale inexistente, intr-un război împotriva fascismului inexistent și mandra de măreția ei inexistenta. Într-o zi toate acestea se vor prăbuși. Alte variante pur și simplu nu exista”. 

paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *