Opinii și Editoriale

Arma de aparare a Aliantei

Protestele „spontane” ale pensionarilor din fata primariei capitalei sunt un mesaj trimis nu numai si nu atat primarului Chirtoaca, cat Aliantei pentru Integrare Europeana (AIE) care i-a maturat pe comunisti de la guvernare. Liderii Aliantei trebuie sa citeasca foarte atent si responsabil acest mesaj, fiindca el vine din partea unui partid descendent dintr-un alt mare partid, cu bogate traditii de lupta revolutionara si terorista, si care „nu se da batut”, vorba lui Vladimir ?urcan.

Comunistii nu s-au impacat si nu se vor impaca cu pierderea alegerilor, ei nu recunosc noua conducere aleasa legitim si, fiind in opozitie, nu vor sta mult pe ganduri in ceea ce priveste metodele de lupta cu noua guvernare. Scopul comunistilor e compromiterea si daramarea AIE, din care cauza liderii ei nu trebuie sa greseasca. Ei sunt in situatia genistilor pentru care orice eroare, oricat de mica, devine fatala. Din pacate, se pare ca nu toti realizeaza aceasta situatie dramatica.
Chiar din primele saptamani de la instalarea noii Puteri se observa o anumita incoerenta, neconcordanta pe anumite linii de activitate.

Pe de o parte, remarcam eforturile prim-ministrului de a aduce la guvernare o echipa de profesionisti, cu o noua mentalitate, iar pe de alta parte, nu putem sa nu constatam cu ingrijorare promovarea in functiile ministeriale, de catre unii lideri ai Aliantei, a unor persoane cu reputatie dubioasa, care in acesti opt ani de guvernare comunista n-au avut nicio pozitie sau chiar s-au aflat in tabara lui Voronin. Aceasta atitudine este un joc periculos cu focul, pentru ca discrediteaza imaginea Aliantei, ii subrezeste baza sociala, ii subtie electoratul.

Deocamdata, nu dau nume, dar ii anunt pe cititori ca publicatia TIMPUL urmareste atent cum si din ce persoane este format esalonul doi al guvernului (viceministrii) si vom veni cu materiale concrete, foarte neplacute pentru unii. Vom face acest lucru din convingerea ca una din bombele cu efect intarziat, care pot arunca in aer Alianta, sunt cadrele compromise, promovate in noul guvern, care vor lucra de facto impotriva idealurilor de schimbare si modernizare a RM pe care le-a promovat Alianta in campania electorala.

Dorim un sef al SIS care va vana spionii si teroristii, nu scriitorii, politicienii si jurnalistii; dorim un procuror general care va face publice toate dosarele obscure, fiindca societatea trebuie sa stie cine l-a „rapit” pe Cubreacov, cine-s „killerii” lui Rosca, cum si la comanda cui au fost orchestrate dosarele impotriva liderilor Opozitiei s.a.m.d.; dorim un ministru al Culturii care sa condamne public cumplitul act de anticultura savarsit de Ilenuta Burghila si „Caravela…” ei pe bani din Buget; dorim o Curte de Conturi ce ar informa societatea cum s-au cheltuit banii publici la presedintie, guvern, ministere, „Teleradio-Moldova”, Biroul pentru Relatii Interetnice… In cazul ultimei structuri, de exemplu, suntem curiosi sa stim cati bani s-au cheltuit pentru armonizarea relatiilor interetnice si cati – pentru blinii si votca.

Comunistii vor face totul ce le sta in puteri ca sa demoleze Alianta, iar Alianta nu are alta arma de aparare si de atac decat adevarul despre fosta guvernare. Tot adevarul. Societatea (electoratul) va ierta Alianta daca aceasta nu va putea chiar maine sa majoreze salariile si pensiile, dar nu o va ierta daca va ascunde adevarul.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *