Ultima oră

Armele talibanilor depăşesc armele SUA

   Cu gloanţele sale uşoare, M4 nu are destulă viteză şi putere în luptele la distanţă, ceea ce lasă trupele americane descoperite în faţa talibanilor şi ale lor AK47 Kalaşnikov şi vechile puşti cu lunetă ruseşti SVD .

Armata britanică are aceeaşi dilemă dar nu este încă analizată problema înlocuirii SA80A2, care trage cu calibrul Nato 5.56mm, la fel precum cea americană.

Armata SUA analizează a se mutea de la arma M4, care este exactă până la 300 m la una ce trage cu calibru mai mare. Aceasta a desemnat nouă soldaţi în fiecare companie de infanterie pentru a fi echipaţi cu noua puşcă cu lunetă M110 — exactă şi peste 800 m.

M4 şi SA80A2 funcţionează foarte bine în lupte strânse, precum străzile înguste din Basra, în sudul Irakului. Totuşi sunt mai puţin eficiente în mediul rural din provincia Helmand, unde talibanii sunt adesea poziţionaţi la peste 300 m.

Vechiul AK47 foloseşte muniţie mai grea ce ajunge mai departe cu o acurateţe mai mare. Tragerile talibane de succes din ultimele luni a provocat îngrijorarea armatei SUA, care analizează revenirea la o muniţie mai grea, care nu s-a dovedit eficientă în Vietnam.

Forţele speciale americane vor primi. de asemenea, o superarmă în această vară- lansatorul de grenade XM25, capabil să arunce grenade de la peste 700 m.

Sursa: Antena3

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *