Timpul.md

Bună Dimineața 25 Aprilie 2013 | 07:01

Țarul de ghindă și lingușitorii

Ce mai freamăt, ce mai zbucium între frunzele stejarilor din politica autohtonă după decizia Curții Constituționale care consfințea, de fapt, ceea ce toată suflarea cu bun-simț a opiniei publice din R. Moldova susține în ultimele două luni.

 Anume, faptul că nu mai poate conduce un guvern individul care a fost demis printr-o moțiune de cenzură votată de majoritatea parlamentară și bazată pe acuze de corupție. Că, din punct de vedere moral, nu mai poate fi premier un personaj care aruncă țara în haos din cauza unei răfuieli personale - asta ca să nu mai amintim în ce moment decisiv – și care, ulterior, se ploconește la cel pe care l-a învinuit, admițând că nu avea probe și cerându-i să continue la braț restul de drum până la capăt de mandat. 

Că toate aceste vorbe „goale”, cum ar fi stat de drept, interes național, bine public, integrare europeană nu valorează nimic pentru membrii sectei Martorii lui Filat nu mai e un secret pentru nimeni. Dar când lacheii ex-premierului contestă o decizie a Curții Constituționale, e semn că oamenii lui „Șăfu`” sunt fie ticăloși, fie iresponsabili. Se spune că Cezar avea permanent în umbra sa un sclav care îi amintea în șoaptă, atunci când era aclamat de mulțime și risca să se creadă zeu, că e muritor. Țarul nostru de ghindă are o cohortă de lingușitori care îi spun că e bun, frumos și nemuritor. Niciunul care să îi sufle să se oprească înainte de a deveni penibil. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus