Timpul.md

Actualitate 15 Februarie 2019 | 11:14

Șase companii agricole moldovenești, cu certificate ecologice sunt printre cei trei mii de participanți la expoziția „BioFach 2019”, în Germania

Șase companii agricole certificate ecologic din Republica Moldova participă, în perioada 13-16 februarie, la Expoziția de comerț cu produse ecologice, „BioFach 2019”, desfăşurată la Nürnberg, Germania, transmite MOLDPRES.

Companiile fac parte din cadrul unei delegații a Asociației Patronale „Alianța Lanțului Valoric în Agricultura Ecologică din Moldova” (MOVCA). La ediţia din acest an a „BioFach" participă peste trei mii de expozanţi şi sunt aşteptaţi peste 50 mii de vizitatori. Toate alimentele ecologice expuse la „BioFach" trebuie să corespundă standardelor ecologice ale Uniunii Europene.

„Considerăm că, în calitate de producători de produse ecologice cu o experienţă relativ nouă, întreprinderile din ţara noastră pot oferi clienților din întreaga lume atât prețuri, cât și calitate atractive. Moldova dispune de produse excelente și suntem hotărâți să livrăm cereale, fructe, nuci, vinuri și alte produse care corespund tuturor standardelor de producție ecologică”, a menționat Alexei Micu, director executiv MOVCA.

Asociaţia MOVCA este o structură non-guvernamentală care susține agricultura și produsele alimentare ecologice în Republica Moldova. Membrii MOVCA sunt producători, procesatori, distribuitori, importatori, exportatori, consultanți, comercianți cu amănuntul, consumatori ş.a.

Participarea MOVCA la "BioFach 2019" este susținută de Agenția de Dezvoltare din Liechtenstein, Fundaţia cehă "People in Need" Moldova și Agenția de Investiții a Moldovei. De asemenea, MOVCA beneficiază de asistență din partea proiectului „Cultivarea noilor frontiere în agricultură”, organizație finanțată de Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID).

Radiochisinau.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus