Actualitate

Association La Pech a fost oaspetele Miscarii Actiunea Europeana

La 29 iunie 2009, Forul Tineretului European, organizatie subsidiara Miscarii Actiunea Europeana, a avut o intrunire cu membrii Asociatiei „La Pech”. Asociatia „La Pech” este o organizatie nonguvernamentala franceza, formata dintr-un grup de studenti ai universitatii „NANTES” care pledeaza pentru aprofundarea relatiilor cu tarile Europei de Sud-Est, inclusiv cu fostele republici unionale, in vederea schimbului de informatie. In cadrul acestei intruniri discutiile s-au axat pe situatia social-politica din Republica Moldova.

Anatol Petrencu, presedintele MAE, a vorbit despre istoria fondarii si evolutiei Miscarii Actiunea Europeana, precum si prestatia formatiunii in campania electorala din 2009. Aflandu-se pentru prima data in RM, reprezentantii Asociatiei „La Pech” au manifestat interes fata de evenimentele din 6-8 aprilie a.c. In acest context, Natalia Coser, vicepresedinta a FFE (Forul Femeilor Europene), a relatat despre protestul MAE in fata Ministerului Afacerilor Interne in vederea opririi torturii si a eliberarii tinerilor retinuti de catre organele de ordine. De asemenea, a mentionat ca MAE a inaintat catre Primaria Municipiului Chisinau un demers prin care solicita numirea unei strazi din capitala in memoria lui Valeriu Boboc – victima a torturii politiei.
Un alt subiect de discutie s-a axat pe participarea tinerilor la viata politica. Aurica Percic, vicepresedinte FTE, a vorbit despre rolul tinerilor in cadrul Miscarii Actiunea Europeana si despre implicarea lor in organizarea campaniei electorale. Pe parcurs s-a constatat ca, spre deosebire de tinerii nostri, cei din Franta se axeaza mai mult pe implicarea lor in organizatii nonguvernamentale, intarind astfel rolul lor social.
In final, participantii la intrunire au trasat niste actiuni concrete de colaborare pentru viitor.

Serviciul de presa al MAE

PP
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *