Actualitate

Atacnd opozitia, comunistii ataca majoritatea poporului

Zilele trecute, liderul Aliantei Moldova Noastra, Serafim Urecheanu, explica ziaristilor cine, totusi, dezbina societatea. Se-intampla ceva deosebit de grav in Moldova. Clanul comunist, aflat la putere de opt ani, aplica un soi de „tumaneala” nationala, ultima lui trasnaie propagandistica fiind lozinca despre apararea patriei. Ii privesti si te crucesti. Ne apara inversunat Patria alde Misin, Petrenco, Postoico si intreaga lor „aghitbrigada”, pentru care Stefan cel Mare si Sfant este doar bulevard si monument in centrul capitalei, la care merg cate o data sa depuna flori cumparate cu bani pentru protocol de la buget, ca trebuie sa-i arate la „Mesager”…

Ne prostesc rau de tot. Si daca o tinem tot asa, intr-o ameteala, peste ceva timp, ne vom cauta copiii si nepotii pe internet, in Canada, Australia, oriunde, numai nu in RM, „aparata” de comunisti. Filozofia PCRM e subordonata mofturilor si complexelor unui singur om, ale dictatorului Voronin, care e mereu pornit pe dezbinare, pe conflict, pe crearea si acuzarea unor virtuali dusmani. Totul trebuie sa fie impartit in doua, in trei, in sapte – ii separi si-i conduci cum poftesti. El a inceput dezbinarea in societare chiar din primul an de guvernare. Sa ne amintim: si-a tras o proprie uniune a scriitorilor, apoi o liga proprie a jurnalistilor. Sindicatele le-a divizat. Si tot asa, an de an, pana cand au despartit satele, orasele, consiliile locale, mahalalele, oamenii… Acuma recurg la cea mai periculoasa dezbinare – cea interetnica. Ii fac pe toti sa priveasca chioras unul la altul. Asta se numeste consolidare a societatii? Asa se apara Patria? Sau asa se apara propria Putere asupra unui popor dezbinat, pentru a-l manevra si a-l jecmani in continuare?

Iata de ce AMN cheama pe toti si pe fiecare: fii stapan la tine acasa! Daca esti stapan pe propriul destin nimeni nu te poate fura, manipula si provoca la conflict cu vecinul, prietenul, concetateanul tau. Ce fel de idee e asta ca, daca votezi impotriva comunistilor, ai fi impotriva Patriei? In acest caz nebunul nu e cel care voteaza (ar fi chiar foarte lucid), ci nebunul e autorul acestei lozinci si promotorii ei. Daca un sef de stat, care trebuie sa impace oamenii si tarile, vine cu vrajba, atunci e clar ca el nici n-a meritat aceasta functie, dar mite sa mai pretinda la o pozitie in viitoarea conducere a tarii, considera Alianta Moldova Noastra.

PP
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *