Timpul.md

Ultima oră 2 Octombrie 2017 | 21:53

Atacul armat din Las Vegas. Tatăl criminalului, în top 10 infractori căutați de FBI

Patrick Benjamin Paddock, tatăl atacatorului care a deschis focul la festival de muzică din Las Vegas, cauzând moartea a 58 de persoane și rănirea a peste 500, a figurat în top zece al infractorilor căutați de FBI, în anii `60 și `70.

Tatăl lui Stephen Paddock, bărbatul de 64 de ani care a deschis focul asupra mulțimii care participa la un festival de muzică, s-a aflat și el în atenția autorităților, fiind un notoriu jefuitor de bănci, scrie publicația britanică The Independent.

Publicația a publicat și un afiș al FBI, pe care scrie că tatăl atacatorului a fost „diagnosticat drept un pshiopat care a folosit arme de foc ca să jefuiască bănci”, „cu tendințe suidicare și foarte periculos”.

La scurt timp după comiterea faptelor, presa locală relata că vecinii acestuia „n-au putut crede că omul de afaceri care, la acel moment, avea 34 de ani, era implicat în astfel de infracțiuni”. Un alt articol publicat la vremea respectivă arăta că el a fost capturat în 1978, în timp ce administra un salon de bingo.

Atacul armat din Las Vegas. Președintele Trump: Deși suntem furioși, ceea ce ne definește e iubirea
Cu un an înainte, în 1977, Patrick Benjamin Paddock fusese scos de pe lista celor mai căutați infractori, pe motiv că „nu mai îndeplinea criteriile”, precizează site-ul FBI.

La bătrânețe, el ar fi fost implicat și într-un atac violent în Las Vegas, potrivit Daily Citizen. Mai mult de atât, el ar fi încercat să dea cu mașina peste un agent FBI.

Pe de altă parte, fiul acestuia, Stephen Paddock, nu era cunoscut autorităților. Singurele infracțiuni comise fuseseră în trafic, potrivit poliției din Las Vegas. În plus, fratele și fostul cumnat al atacatorului de 64 de ani s-au declarat șocați de gestul bărbatului, subliniind că ducea o viață normală și că nu au bănuit că este în stare de așa ceva.

Poliția din Las Vegas a precizat, luni, că Paddock s-a sinucis la scurt timp după ce a deschis focul asupra mulțimii, din camera sa de hotel. În camera din Mandalay Bay, unde era cazat din 28 septembrie, au fost găsite 10 arme.

Atacul a fost revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic, care l-a descris pe Paddock drept un „luptător” ar rețelei, care s-ar fi radicalizat în urmă cu câteva luni. Pe de altă parte, FBI a precizat că nu există indicii care să arate că ar exista legături între el și o rețea teroristă internațională.

Cel mai recent bilanț al atacului arată că 515 persoane au fost rănite și 58 au murit. Printre răniți este și un român, informație confirmată și de diplomația de la București, în cursul serii de luni.


Sursa: Independent.co.uk
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus