Timpul.md

Actualitate 13 Octombrie 2017 | 13:22

Atenție la focul din vatră: Patru copii au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu fumul emanat de sobe defecte

Patru copii au ajuns la spital pentru îngrijiri medicale după ce s-au intoxicat cu fumul emanat de sobe defecte, comunică MOLDPRES.

Solicitat de agenție, ofiţerul de presă al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI, Liliana Pușcașu, a precizat că incidentul, în urma căruia doi copii de şase și opt ani au avut nevoie de îngrijiri medicale, a avut loc noaptea trecută în localitatea Dobrogea Nouă, raionul Sângerei. „Cel mai probabil minorii au inhalat monoxid de carbon după ce focul în soba din casă a ars pe parcursul nopții. Copiii au fost internați în spitalul din municipiul Bălţi, iar toate circumstanțele acestui caz urmează a fi elucidate”, a spus Puşcaşu.

Alți doi copii, o fetiță în vârstă de şapte ani și fratele acesteia de 10 ani, au avut nevoie de ajutorul medicilor după ce soba din casă a emanat gaze toxice, iar părinții au sunat la urgență. Cazul a avut loc ieri dimineața într-o gospodărie din municipiul Bălți.

Potrivit Lilianei Pușcașu, începând cu ziua de luni a săptămânii viitoare, în toate localităţile din ţară va demara Campania de prevenire a riscurilor în perioada rece a anului, în special se va pune accent pe informarea cetăţenilor care se încălzesc cu sobe şi aparate electrice. „Pompierii vor ajunge în toate gospodăriile cu verificări, dar şi cu recomandări ce ţin de regulile de exploatare a sobelor. Ei le vor reaminti cetăţenilor că, înainte de utilizare, sobele trebuiesc verificate şi curăţate“, a conchis Puşcaşu.

Conform datelor Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI, de la începutul anului curent, pe teritoriul Republicii Moldova au avut loc 1249 de incendii care au luat viaţa a 55 de persoane, inclusiv patru copii.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus