Ultima oră

Atentatele de la Paris au sporit regimul de lucru la frontierele Moldovei

Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei de Frontieiră, a fost dispusă instituirea unui regim mai riguros de activitate în punctele de trecere, în special în cele mai solicitate (Aeroportul Internaţional Chişinău şi în unele puncte de trecere situate la frontiera cu România şi Ucraina).

S-a mai dispus şi suplinirea numărului de angajaţi în punctele de trecere, unde se atestă un flux mai mare de călători, dar şi intensificarea controalelor la frontieră, cu preponderenţă în privinţa persoanelor originare sau venite dinspre statele unde se desfăşoară conflictele armate, precum şi dinspre statele aflate în vecinătatea acestora.

Totodată, s-a luat decizia de a implica activ echipele canine la controlul bagajelor, în vederea depistării substanţelor explozive, cât şi în locurile aglomerate, şi de a aplica dispozitive speciale în controlul amănunţit al mijloacelor de transport.

Urmează sporirea colaborării cu organele de ocrotire a normelor de drept naţionale şi internaţionale. Prin intermediul formei publice şi operative de conlucrare cu partenerii de cooperare se acumulează informaţia privind spiritul şi activităţile ce pot constitui ameninţări la adresa ordinii şi securităţii publice. S-a decis punerea în regim de alertă a personalului Poliţiei de Frontieră, instruit anterior, în diverse exerciţii şi supunerea a cât mai multor călători controlului de frontieră suplimentar, în special al persoanelor care prezintă suspecţii. Dacă în regim normal sunt verificaţi 15%, în prezent, unei astfel de verificări trec 80% din persoane.

Astăzi, 16 noiembrie, în memoria victimelor de la Paris, în Republica Moldova a fost instituită zi de doliu naţional, către ora 12.00, vor fi arborate în bernă drapelele de stat şi se va cinsti memoria victimelor atentatelor teroriste, prin păstrarea unui moment de reculegere.

IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *