Moldova

Atmosferă de sărbătoare în PMAN de Ziua Independenţei

Sărbătoarea a demarat cu depuneri de flori la monumentul domnitorului Ştefan cel Mari. Preşedintele ţării, Nicolae Timofti, preşedintele Parlamentului, Marian Lupu şi premierul Vlad Filat au depus coroane de flori la monumentul domnitorului, unde a avut loc şi inaugurarea sărbătorii. La monument au venit să depună flori şi membrii cabinetului de miniştri, şi deputaţi, inclusiv reprezentanţii opoziţiei comuniste.

Nicolae Timofti a declarat în discursul său că sunt 21 de ani de când, prin voinţa poporului ţării noastre, ne-am desprins dintr-un imperiu şi ne-am declarat independenţi, act consfinţit de Marea Adunare Naţională şi de Parlamentul republicii. „În calitate de preşedinte, voi folosi toate prerogativele ce-mi sunt atribuite de lege pentru a determina instituţiile statului să ducă la capăt reformele economice şi instituţionale pe care le-am început, care vor genera bunăstare şi stabilitate”, a menţionat preşedintele.

Marian Lupu a declarat pentru presă că la cea de-a 21-a aniversare putem să constatăm că în cadrul societăţii s-a format o conştiinţă naţională şi o conştiinţă statală, „care ne asigură de existenţa în veşnicie a ţării noastre”.

Vlad Filat a declarant într-un mesaj oficial că în prezent putem spune cu certitudine că Republica Moldova îşi ocupă locul său binemeritat în rândul statelor democratice ale lumii. „Totodată, trebuie să recunoaştem că mai avem încă mult de muncit pentru a atinge toate obiectivele pe care ni le-am propus. Republica Moldova a ales calea Europei şi acest obiectiv este susţinut deopotrivă de cetăţeni, dar şi de partenerii externi ai ţării noastre”, se precizează în mesaj.

De asemenea, oficialii au mai depus flori la monumentul „Maica Îndurerată” de la Complexul memorial „Eternitate” şi au păstrat un minut de reculegere în memoria celor care şi-au jertfit viaţa pentru integritatea Republicii Moldova.

Pe parcursul zilei şi până seara târziu, în Piaţa Marii Adunări Naţionale au evoluat inerpreţi şi colective artistice cunoscuţi în ţară şi peste hotare. De asemenea, în PMAN a avut loc o expoziţie de maşini sportive şi „Retro”, organizată de către Ministerul Tineretului şi Sportului şi Federaţia de Automobilism.

La ora 22.00, premierul Vlad Filat a adresat un mesaj de felicitare moldovenilor cu ocazia împlinirii a 21 de ani de la proclamarea independenţei. „21 de ani în care am fost uniţi, 21 de ani în care împreună am făcut faţă provocărilor. Am o încredere imensă în cetăţenii ţării mele. Am o încredere imensă şi în viitorul ţării mele”, a declarat premierul.

După mesajul premierului au urmat focuri de artificii şi un recital Geta Burlacu & „Ştefăneţ Marcel Orchestra”.

De asemenea, cu ocazia împlinirii a 21 de ani de la proclamarea independenţei, preşedintele Nicolae Timofti a organizat o recepţie la care presa nu a avut acces.
 
info-prim.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *