Timpul.md

Actualitate 5 Septembrie 2017 | 14:27

Au aflat că micuța lor are cancer ocular după ce s-au uitat la niște poze

O fetiță de 7 luni din Marea Britanie a fost diagnosticată cu o formă foarte rară de cancer: cancer ocular.

Verdict crunt: cancer ocular la 7 luni

Părinții i-au făcut mai multe fotografii încă de când bebelușa a venit pe lume. Au avut parte de șocul vieții lor când s-au uitat la poze. În toate imaginile, ochii lui Frankie străluceau.

Părinții erau extrem de îngrijorați și au decis să consulte un medic. Doctorul a analizat-o pe bebelușă și au descoperit că are o formă severă de cancer. Acum, fetița este supusă chimioterapiei și e posibil să sufere mai multe intervenții chirurgicale.

Frankie nu vede deloc cu ochiul stâng, scrie Mirror. Medicii fac tot posibilul să îi mențină vederea la ochiul drept, singurul care mai poate fi salvat în aceste momente.

Printre simptomele cancerului ocular se numără flash-urile în câmpurile vizuale, pierderea parțială sau totală a vederii, durerea în jurul ochilor, senzația de greutatea simțită la nivelul pleoapelor și genelor sau umflarea unuia sau a ambilor ochi.

Acest tip de cancer, diagnosticat din timp, poate fi vindecat. Cu cât este depistat mai repede, cu atât șansele pacienților de a se recupera și de a-și recăpăta vederea sunt mai mari. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus