Timpul.md

Actualitate 25 Iunie 2018 | 11:24

Au apărut noi detalii despre moldoveanca arestată în Rusia pentru SPIONAJ în favoarea României

Moldoveanca arestată în Rusia pentru spionaj este acuzată că oferea României informaţii despre livrările de energie electrică din Crimeea şi Donbass. 

Un anchetator rus sub protecţia anonimatului a declarat că operaţiunea de deconspirare a Carinei Ţurcan a durat aproximativ un an.

Moscova crede că România transmitea celorlalte ţări membre NATO informaţiile primite de la moldoveancă. Începând cu 2014, Rusia a început să livreze energie în peninsula Crimeea. De negocierile pe acest subiect între Kiev şi Moscova se ocupa Ţurcan.

Tot ea a încercat să soluţioneze problema energiei electrice din Donbass, după ce Ucraina a anunţat că nu va mai plăti pentru ea.

Carina Ţurcan este director în consiliul de administraţie al "Inter RAO".

Presa de la Moscova susţine că femeia de 43 de ani era responsabilă de tranzacţiile cu energie electrică în mai multe ţări și de centrala de la Cuciurgan, care aparţine companiei Inter RAO.

Țurcan ar fi colaborat cu oameni de afaceri care ar avea legături cu Serviciul de Informaţii Externe din România. Procurorii susţin că ea ar fi transmis documente secrete de stat. Dacă va fi găsită vinovată, Cristina Ţurcan riscă până la 20 de ani de închisoare.

Sursa: publika.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus