Timpul.md

Actualitate 14 Aprilie 2018 | 11:43

Au fost excavate noi părţi ale statuii colosale a faraonului Psamtik I, descoperită anul trecut în Cairo

La un an de la descoperirea trunchiului unei statui colosale care îl reprezintă pe faraonul Psamtik I, o echipă de oameni de ştiinţă egipteni şi germani a scos la suprafaţă şi alte fragmente ale acesteia în urma unor noi lucrări de excavaţii desfăşurate în capitala Egiptului, a anunţat vineri Universitatea din Leipzig, citată de DPA.

Dietrich Raue, curator în cadrului Muzeului Egiptean din Leipzig, a declarat că lucrările de excavaţie s-au încheiat.

Echipa de experţi intenţionează acum să reconstruiască statuia lui Psamtik I, un faraon mai puţin cunoscut care a condus Egiptul în perioada 664-610 î.Hr.

Prima parte a statuii masive cu o lungime estimată la 8 metri a fost scoasă la suprafaţă de arheologi la 9 martie 2017, în cartierul al-Matariya din estul capitalei Cairo.

Specialiştii au crezut iniţial că statuia era o reprezentare a lui Ramses al II-lea, unul dintre cei mai influenţi faraoni din Egiptul Antic.

Alte lucrări de excavaţii sunt planificate în aceeaşi zonă, la o distanţă de 400 - 600 de locul în care a fost găsită statuia masivă. Oamenii de ştiinţă speră ca astfel să afle mai multe informaţii despre modul în care erau utilizate complexele de temple în Egiptul Antic, precizează sursa citată.

Sursa: Agerpres.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus