Timpul.md

Bună Dimineața 22 Aprilie 2013 | 13:30

Autismul media și țara din PMAN

Media de la Chișinău pare uneori că suferă de autism. Într-o apatie vecină cu patologicul față de evenimentele care contează pentru soarta celor câteva milioane de sinistrați ai istoriei care populează R. Moldova, gazetarii au abandonat agenda publică a acestor zile, reluând până la tocire un singur subiect.

Dacă era o vreme când spuneam că pentru jurnaliștii de Chișinău noțiunea de R. Moldova se limitează la Piața Marii Adunări Naționale și teritoriul de pe o rază de 500 de metri în jur, astăzi constat că eram optimist. Ultimele 10 zile ne arată că punctul de interes al presei se poate focaliza și pe o țintă mult mai măruntă. Întâmplările de la sediul PL și tot ce ține de locatarii acestuia sunt șlagărele tuturor jurnalelor televiziunilor de Bâc. 

Anesteziat de declarațiile șoc ale liderului PL, și replicile la acestea, poporenii au uitat de formarea guvernului, au „sărit” peste cererea de autonomie a bulgarilor, au ignorat protestele care cereau declararea limbii ruse ca limbă de stat și a trecut cu lejeritate peste anunțul privind descinderile „experților” moscoviți, „îngrijorați” de securitatea militară a RM. În condițiile în care subiectele de cancan politic eclipsează chestiuni ce țin de însăși existența acestui stat, cu asemenea (de)formatori de opinie, visul de aur al reporterilor locali s-ar putea împlini într-un viitor nu foarte îndepărtat: acela de a face un tur al R. Moldova în mai puțin de o oră. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus