Timpul Local

Autorii dublului asasinat de la Durleşti riscă detenţiune pe viaţă

Cei doi bărbaţi, originari din aceeaşi localitate, şi-au recunoscut fapta, povestind cu lux de amănunte întreg scenariul crimei. Unul dintre suspecţi ştia că stăpânul casei era specializat în colectarea şi comercializarea aurului sustras din diverse piese electronice. De fapt, prin intermediul acestuia, familia Roşca procura metal preţios. Suspectul cunoştea faptul că victima avea acasă aparataj special din care puteau fi extrase circa două kilograme de aur. El i-a propus unui prieten de al său, anterior judecat, să participe la infracţiune. Având cagule pe cap şi mănuşi de cauciuc, în noaptea de 15 spre 16 iulie, în jurul orei 01.00, cei doi au sărit gardul şi au intrat în gospodăria familiei Roşca. În casă au pătruns prin geam. La acea oră stăpânii dormeau în odăi diferite. Luptându-se cu atacatorii, femeia a reuşit să scoată cagula unuia dintre ei. Temându-se să nu fie declaraţi la poliţie, aceştia au decis să-i omoare. I-au strangulat pe ambii cu firele de la un uscător de păr şi un fier de călcat. După care, au sustras şase mii de euro şi au dispărut.

Cele două cadavre au fost găsite abia în seara zilei de 16 iulie. Dacă se va stabili că sunt vinovaţi de omor intenţionat, suspecţii riscă până la 25 de ani de închisoare sau detenţiune pe viaţă.

Nicolae Crudu, primar de Durleşti, a declarat că astfel de crime se întâmplă din motiv că se lucrează insuficient la preîntâmpinarea infracţiunilor. „În prezent, în oraşul Durleşti, la o populaţie de 25 de mii de cetăţeni, sunt doar trei poliţişti de sector. În ziua în care s-a produs crima, la serviciu era un singur sectorist şi acela fără mijloc de transport”, a menţionat primarul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *