Timpul.md

Ultima oră 2 Octombrie 2017 | 10:55

„Autoritatea” criminală „Borman” a fost REȚINUT aseară de INI și PCCOCS

Autoritatea criminală „Oleg Borman” (nume adevărat: Oleg Pruteanu) a fost reținut aseară de procurorii PCCOCS în comun cu ofițerii INI, spun sursele Deschide.MD. Aceleași surse ne mai spun că odată cu el au fost încătușate și alte persoane din gruparea pe care o conduce.

Autoritatea criminală „Oleg Borman” (nume adevărat: Oleg Pruteanu) a fost reținut aseară de procurorii PCCOCS în comun cu ofițerii INI, spun sursele Deschide.MD. Aceleași surse ne mai spun că odată cu el au fost încătușate și alte persoane din gruparea pe care o conduce.

În 2015, RISE Moldova scria că Borman locuiește în Spania și coordonează o rețea transfrontalieră ce transportă droguri din nordul Africii și vestul Europei către Federația Rusă. Fratele lui Borman, Ghena Pruteanu, a fost arestat în Portugalia pentru raket și banditism.

RISE Moldova a urmărit traseul drogurilor pe ruta Vest-Est și a radiografiat rețelele interlope implicate în acest fenomen. Astfel, au ieșit la iveală legăturile dintre gruparea condusă de „hoțul în lege” Nicu Patron cu rețeaua lui Borman.

Specializați în contrabandă, oamenii lui Patron asigură contra-cost transportul narcoticelor lui Borman, dar și securitatea traficanților pe traseul lor european până în Rusia. Legăturile lor s-au sudat acum câțiva ani.

În februarie 2011, membrii grupării Patron s-au întâlnit cu Borman și locotenenții acestuia într-un restaurant din Chișinău. Informația reiese dintr-o notă operativă a Poliției, emisă chiar atunci: „(…) În urma sarcinilor date anterior, privind acumularea informației ce prezintă interes operativ despre activitatea organizaţiei criminale „Patron”, la 09.02.2011, a parvenit informaţia operativă precum că în incinta unui bar, situat în spatele centrului comercial Elat de pe bd. Decebal din mun. Chişinău, careva din membrii acestei formaţiuni criminale s-au întrunit pentru a împărți sferele de influenţă şi rolurile în ierarhia organizaţiei”.

Mascații poliției au descins atunci la întâlnirea respectivă și au constatat, printre altele, că trei dintre interlopi erau înarmați cu arme de foc. Borman era unul dintre ei.

Oleg Pruteanu este originar din Teleneşti și a fost condamnat anterior în Portugalia pentru banditism.

Potrivit timpul.md care cita epresa.md în anul 2013, Oleg Pruteanu ar fi creat o grupare criminală care numără acum peste 30 de membri activi şi care deţin arme înregistrate în mod legal, dar şi ilegal.

Aceeaşi grupare criminală a fost implicată în cazul omorului lui Alexei Veretca, alias Krasavcik, care a fost împuşcat în aprilie 2012 , într-un local de la periferia oraşului Orhei. Gruparea Borman ar fi coordonată de hoţul în lege, moldoveanul Ivan Guşan, alias “Patron” - care locuia în acea perioadă în România.

sursa: deschide.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus