Timpul.md

Politică 29 Iunie 2020 | 11:24

Autoritatea Națională de Integritate va verifica averea lui Bogdat Țîrdea / Socialistul are o casă de milioane și mașini de zeci de mii de euro

 

Averea deputatului socialist Bogdan Țîrdea a ajuns în vizorul Autorității Naționale de Integritate.

Autoritatea Națională de Integritate a inițiat procedura de control privind posibila încălcare a regimului juridic al declarării averii deputatului Bogdan Țîrdea. Se întâmplă după ce deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Radu Marian, a depus un demers la Procuratură și la Autoritate.

Dacă încălcările se vor confirma, Țîrdea riscă să-i fie confiscată averea nejustificată, iar în cazul în care se constată săvârșirea unei infracţiuni sau încălcarea legislației fiscale, vor fi sesizate organele de urmărire penală sau, după caz, Fiscul.

„Totul a fost destul de clar explicat în investigația Ziarului de Gardă, dar așteptăm cu nerăbdare verdictul”, comentează Radu Marian.

Amintim că, deputatul a depus sesizarea în baza unei investigații jurnalistice realizate de Ziarul de Gardă, în care se arată că Țîrdea locuiește, împreună cu familia sa, într-un imobil care costă acum, la preț de piață, aproximativ 3 milioane de lei. L-a cumpărat în 2017, când nu era finisat, indicând în declarația sa de avere și interese că acesta avea o valoare oficială de 597 de mii de ei. Tranzacția a fost posibilă deși, în ultimii opt ani, politologul devenit deputat a indicat venituri oficiale cumulate de doar 1,88 milioane de lei, echivalentul a aproximativ 20 de mii de lei pe lună.

Pe lângă casă, în aceeași perioadă, familia deputatului a obținut și două mașini. Una a fost cumpărată în 2013 cu 23500 euro, iar alta, pe care o folosește gratuit deja de trei ani, în baza unui mandat, a costat, la momentul achiziției, 22 de mii de euro, fiind, potrivit deputatului, în proprietatea socrilor săi, care locuiesc în Ungheni.

 


https://cotidianul.md 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus