Politică

Avem 30.000 de scrisori pentru viitorul preşedinte

Campania „Scrie-i preşedintelui” a început pe 19 august şi a îndemnat locuitorii R. Moldova să-i scrie viitorului şef de stat despre cum îşi doresc ei ca acesta să fie şi ce schimbări aşteaptă de la el. Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele MAE, Veaceslav Untilă, a declarat că aproape trei mii de cetăţeni ai capitalei s-au prezentat la cortul formaţiunii, amplasat în Scuarul Europei. Ei au cerut viitorului preşedinte mai multe locuri de muncă, salarii mai mari şi stabilitate politică. „Am stat de vorbă cu cetăţenii şi le-am ascultat durerile, am înţeles că cerinţele lor coincid cu obiectivele noastre, de aceea, nu ne vom opri aici. Am îndemnat cetăţenii să meargă la referendum, să voteze PENTRU în 5 septembrie, fiindcă numai aşa vom putea schimba lucrurile spre bine”, a mai adăugat liderul MAE.

Referindu-se la comportamentul formaţiunilor politice în cadrul campaniei electorale pentru mobilizarea cetăţenilor la referendum, Veaceslav Untilă a declarat următoarele: „Multe au fost partidele care s-au înscris la CEC să poată face agitaţie înainte de referendum, dar puţini au fost oamenii politici care într-adevăr au făcut-o. MAE a făcut campanie, deşi aceasta nu aduce voturi. Probabil că din acest motiv nu s-au înghesuit partidele să facă agitaţie electorală. Noi am pus însă interesele cetăţenilor înainte de cele de partid. Şi noi considerăm că este în interesul cetăţenilor să-şi aleagă singuri preşedintele”, a mai spus Veaceslav Untilă.

Liderul MAE a anunţat că, spre sfârşitul săptămânii, vor veni circa 30 de mii de mesaje ale cetăţenilor din toată republica, ele urmând să fie împachetate şi trimise şefului statului după alegerile prezidenţiale. Scrisorile nu au fost citite de membrii MAE, a precizat Veaceslav Untilă. „Nu-i frumos să citeşti scrisorile cuiva. Ele sunt adresate viitorului preşedinte”, a declarat liderul formaţiunii politice.

Întrebat dacă este convins că viitorul preşedinte va citi toate aceste mesaje, Veaceslav Untilă şi-a exprimat speranţa că viitorii consilieri ai preşedintelui vor întocmi în baza scrisorilor un raport pe care viitorul şef de stat îl va analiza.

Irina Papuc

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *