Actualitate

AVEREA lui Veaceslav Platon va trece în bugetul statului

Executorii judecătoreşti sînt în drept să aplice sentinţa dată în aprilie împotriva lui Platon, prin care toată averea acestuia a fost sechestrată. Cuantumul sumelor asigurate astfel pentru recuperarea prejudiciului stabilit de instanţă este estimate la 800 de milioane de lui.

Măsurile urmează să fie aplicate după ce, ieri, Curtea de Apel Chișinău a respins recursurile depuse de controversatul om de afaceri în dosarul în care a fost învinuit că ar fi obţinut, prin scheme ilegale, 1 miliard de lei de la Banca de Economii a Moldovei. Instanţa a mai reţinut că Ilan Şor, care pe atunci conducea instituţia financiară, i-a fost complice. Astfel, Veaceslav Platon rămîne condamnat la 18 ani de închisoare

Recent, judecătorii l-au condamnat pe Veaceslav Platon și într-un alt dosar, la 12 ani de închisoare. Potrivit actului de inculpare, pe parcursul anului 2016, Platon ar fi încercat devalizarea conturilor a trei companii de asigurare pe care le gestiona prin interpuşi. Veaceslav Platon a fost reținut la 25 iulie 2016 la Kiev, în aceeași zi în care autorităţile de la Chişinău l-au dat în căutare internaţională. Pe 29 august 2016 Platon a fost extrădat în Republica Moldova. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *