Eveniment

Averea lui Vladimir Voronin este luată la control

“Decizia luată de membrii Comisiei Naţionale de Integritate privind controlul averii lui Vladimir Voronin este una firească, deoarece sursa de venit a liderului PCRM este ilegală şi astfel putem vorbi despre corupţie”, a declarat analistul politic Anatol Ţăranu.

Informații apărute în presă în ultima perioadă arată că familia Voronin deține un Mercedes blindat şi o limuzină Mercedes, un Cadillac, o limuzină Audi A8, un mini Cooper, un jeep Volvo şi o maşină de teren Mitsubishi. Împătimiţii acestor automobile sunt Vladimir Voronin, fiul său Oleg, dar şi nepotul Alexei Voronin. Ultimul poate fi văzut, deseori, pe străzile Capitalei la volanul unui Porsche Cayenne.

Vladimir Voronin deţine şi o colecţie de maşini retro din perioada sovietică, modele precum ZIL, Vaz, Gaz şi Moskvici. Preşedintele comuniştilor a recunoscut pentru un ziar că este un împătimit al maşinilor de epocă pe care, spune el, "le-a adunat pe bucăţi". Cât despre maşinile de ultimă generaţie, politicianul evită să vorbească.
Voronin a recunoscut că îi aparţin doar maşinile de epocă, nu şi cele de ultimă generaţie. O parte dintre autoturisme este în garajul sediului nou al PCRM, situat pe strada Armenească din Capitală. Cealaltă parte, un Maybach şi un Mercedes McLaren, se află în garajul unei reşedinţe a liderului PCRM, din Germania.

Potrivit jurnalistului de investigaţie Cornelia Cozonac, faptul că CNI s-a autosesizat este de apreciat, dar sunt rezerve privind existenţa unei anchete temeinice. “Presa a scris, inclusiv pe timpul guvernării comuniste, despre proporţiile averii lui Vladimir Voronin, însă nu am văzut nicio anchetă temeinică până acum. Am certitudinea că toate aceste acţiuni s-au făcut prin acte de corupţie. Pe durata guvernării comuniste nu doar Voronin, ci şi feciorul său şi-a crescut averea. Am rezerve dacă va exista o anchetă temeinică”, a precizat Cozonac pentru Publika TV.

În presă au apărut şi informaţii precum că liderul PCRM închiriază avioane private pentru zboruri peste hotare. Confortul l-a costat, în ultimii cinci ani, aproximativ 11 milioane de lei. În cadrul unei emisiuni televizate, Vladimir Voronin a spus că închiriază avioane private, dar a evitat să spună cât a cheltuit pentru călătorii. El a precizat că nu este vorba despre bani publici.

Sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *