Timpul.md

Actualitate 9 Aprilie 2020 | 15:25

Avertisment-șoc al experților germani! Câte cazuri de Covid-19 sunt cu adevărat pe glob?!

Cercetătorii de la o universitate germană susțin că sistemele sanitare ale țărilor afectate au descoperit, în medie, numai aproximativ 6% din infecțiile SARS-Cov-2.

Conform cercetătorilor germani, numărul real de persoane de persoane infectate la nivel global e posibil să fi ajuns deja la câteva zeci de milioane de oameni, notează Deutsche Welle.

Cercetătorii Christian Bommer și Sebastian Vollmer de la Universitatea Göttingen din Germania își bazează concluziile pe analiza datelor publicate recent în jurnalul lunar The Lancet Infectious Diseases. E vorba, mai precis, de estimările cu privire la letalitate și timpul care trece de la infecția cu SARS-Cov-2 până la moarte.

„Aceste rezultate înseamnă că guvernele și factorii de decizie trebuie să acționeze cu precauție extremă atunci când iau în considerare numărul de cazuri pentru a face planificarea măsurilor care se impun”, a spus Vollmer, profesor de economie de dezvoltare la universitate.

„Astfel de diferențe extreme în ceea ce privește cantitatea și calitatea testelor efectuate în diferite țări înseamnă că înregistrările oficiale ale cazurilor nu oferă informații utile”, avertizează cercetătorii. În acest sens, Bommer și Vollmer au estimat că, la 31 martie 2020, Germania ar fi avut probabil 460.000 de infecții.

Pe baza aceleiași metode, ei calculează că SUA au probabil peste 10 milioane, Spania mai mult de 5 milioane, Italia aproximativ 3 milioane și Marea Britanie aproximativ 2 milioane de infecții cu coronavirus.

Cercetătorii de la o universitate germană susțin că sistemele sanitare ale țărilor afectate au descoperit, în medie, numai aproximativ 6% din infecțiile SARS-Cov-2.

Din punct de vedere oficial, cifrele sunt mult mai mici. Universitatea Johns Hopkins, care adună datele date publicității de pe tot globul, a raportat aproximativ 900.000 de cazuri confirmate la nivel mondial.

„În timp ce datele Johns Hopkins raportează mai puțin de un milion de cazuri confirmate la nivel mondial în momentul în care este scrisă această corespondență, estimăm că numărul infecțiilor este de câteva zeci de milioane”, se arată în studiu.

Potrivit autorilor, testarea inadecvată și întârziată poate fi motivul pentru care unele țări europene, inclusiv Italia și Spania, se confruntă cu rate de letalitate (numărul de decese din numărul de bolnavi) mult mai mari (în raport cu cazurile confirmate raportate) decât Germania.

Cercetătorii estimează că Germania a identificat în jur de 15,6% din totalul cazurilor sale, comparativ cu doar 3,5% în Italia sau 1,7% în Spania. Ratele de detecție par a fi și mai mici în SUA (1,6%) și Marea Britanie (1,2%).

Ca urmare, cercetătorii germani au lansat un apel pentru îmbunătățirea capacității țărilor lumii de a detecta noile infecții, izolarea celor infectați și urmărirea persoanelor cu care aceștia au intrat în contact.

În cazul în care țările nu reușesc să facă acest lucru, „virusul ar putea rămâne nedetectat pentru o perioadă îndelungată de timp, iar un nou focar este, probabil, ar fi doar o chestiune de timp”, au avertizat autorii studiului. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus