Ultima oră

Avicola-Nord continua sa protesteze

Ieri, mai multi angajati ai „Avicola-Nord” SA din Falesti au protestat din nou in Piata Marii Adunari Nationale, cerand repunerea in functie a directorului fabricii, Gheorghe Barladeanu, si a celorlalti angajati, eliberati nelegitim din serviciu.

Ca si data trecuta, dis-de-dimineata protestatarii au pichetat mai intai Compania Publica „Teleradio-Moldova”, cerand sa inceteze dezinformarea asupra cazului lor si, totodata, sa li se ofere dreptul la replica. „In loc sa ne faca dreptate, vineri, presedintele institutiei, Valentin Todercan, ne-a numit „colhoznici” si ne-a ordonat sa ne caram de aici”, ne-a spus directorul „Avicola-Nord”, Gheorghe Barladeanu. Potrivit lui, „Teleradio-Moldova” actioneaza impreuna cu membrii Consiliului de administratie a intreprinderii de la Falesti, fiind sustinuti de puterea comunista.

Gheorghe Barladeanu, impreuna cu alti noua angajati, au fost concediati anul trecut. Pe 28 august, Curtea Suprema de Justitie le-a facut dreptate, dar membrii Consiliului de administratie refuza sa-i restabileasca si nu le permite accesul pe teritoriul fabricii. „Am lucrat la intreprindere timp de opt ani. In 2000 aici erau 30 de angajati, cifra de afaceri – 5 mln. lei. In 2007 aici activau 350 de angajati, iar cifra de afaceri – peste 35 mln. lei. Acum, intr-un singur an, cifra de afaceri s-a diminuat cu 7 mln. lei, iar varsarile la buget in primul trimestru al lui 2009 – de la 2,5 mln. lei la 480 mii”, ne-a declarat Gheorghe Barladeanu. El a fost sustinut de Tatiana Grecu, care a fost concediata dupa 37 de ani de munca… „Am fost restabiliti prin judecata, insa Oficiul de executare judecatoreasca Falesti nu-si face datoria”, a remarcat o alta protestatara, Tatiana Chirica. Mai mult, pentru ca au participat la protestele de acum doua saptamani, conducerea intreprinderii a mai eliberat din serviciu 20 de angajati.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *