CSI / Rusia

Azarov: În Ucraina NU există un conflict social. Confruntările ne îndepărtează de valorile europene

„A trecut destul timp, pentru ca în Ucraina şi în afara ei, oamenii să se convingă că ţara trăieşte nu după sloganurile cu care se fac încercări de a spăla creierii oamenilor din Piaţa Independenţei. În Ucraina nu există un conflict social, un protest social disperat, ca de exemplu în alte ţări. Ucraina trebuie să finalizeze reformele iniţiate”, a spus Azarov în timpul reuniunii de miercuri a guvernului, titrează novostimira.com.ua.

„Trebuie înțeles în sfârșit că fiecare zi de confruntare ne îndepărtează de valorile europene, de valorile umane fundamentale. Procesele politice din țară trebuie readuse în normalitate și toți să își îndeplinească obligațiile constituționale”, a rezumat Nikolai Azarov.

(UPDATE 13.39) Decizia conducerii Companiei Naţionale de Radiodifuziune a Ucrainei de a transfera redacția de limbă română de la Radio Ucraina-Internațional de la Kiev la Cernăuți este o decizie camuflată de lichidare a acestei redacții, susțin jurnaliștii de acolo.

Aceștia fac apel către jurnaliștii români de pretutindeni, intelectuali și oficialități pentru a fi sprijiniți în demersul lor de a păstra redacția în cadrul Companiei Naţionale de Radiodifuziune a Ucrainei de la Kiev titrează radiochisinau.md. Anul trecut jurnaliştii români din Ucraina s-au adresat conducerii statului ucrainean și instituțiilor internaționale și acum își reiau apelul pentru soluţionarea problemei legate de funcţionarea în regim normal a redacţiei emisiunilor în limba română de la Radio Ucraina-Internaţional.

Redacția de limbă română activează la Kiev de 45 de ani pentru o comunitate de peste 500 de mii de români din Ucraina, dar și ascultători de peste hotare.

(UPDATE 11.42)
Ambasadorii Uniunii Europene, SUA, Suedia și Germania l-au vizitat la spital pe Iurie Luțenko.  Oficialii au vorbit despre modul în care au evoluat lucrurile în țară. Ambasadorii i-au urat lui Luțenko însănătoșire grabnică.


(foto: facebook/ Delegation of the European Union to Ukraine)

(UPDATE 11.17) Iulia Timoșenko este de părere că, după evenimentele din instanța Svyatoshinsky din Kiev și agresiunea asupra lui Iurie Luțenko, țara a văzut încă o dată "adevărata față" a actualului Guvern.

"Cu câteva zile în urmă, Berkut l-a bătut violent pe Iurie Luțenko. Din motive evidente, nu am putut reacționa imediat, dar în cele câteva zile țară a văzut încă o dată adevărata față a actualului Guvern", se arată în declarație.

"Angajații MAI ieri spuneau că nu l-au agresat pe Iurie, astăzi însă au apărut imagini video care arată violența cu care a fost bătut. Medicii, care sunt mână în mână cu puterea, sunt gata să falsifice actele medicale și să încalce jurământul lui Hipocrate", a spus Timoșenko.

(UPDATE 10.26) Opoziția a blocat și astăzi, 15 ianuarie, ședința Parlamentului de la Kiev. Aceasta continuă să blocheze tribuna și prezidiul Radei Supreme.

Astfel, aproximativ 10 parlamentari din opoziție s-au amplasat lângă tribună, blocând accesul către aceasta. Ședința urma să înceapă la ora locală 10.00.

Și ieri opoziția a blocat tribuna radei Supreme. Liderii opoziției cer demisia imediată a premierului Azarov. Discuțiile de ieri dintre liderii fracțiunii au eșuat. Rada nu a reușit să desfăsoare ședința, astfel încât Fisher a închis ședința.

(UPDATE 08.45)
Băiatul de 17 ani, paznic în piața Maidan, arestat de poliție a fost eliberat. Potrivit corespondentului Lb.ua, astăzi, 15 ianuarie, cazul va fi analzat de instanță. Detalii cu privire la o viitoare ședință de judecată nu este cunoscută deocamdată.

(UPDATE 08.38)
Celebrul actor ucrainean Alexei Gorbunov a susținut Automaidan. "Automaidan a fost astăzi susținut și de bunul meu prieten Alexei Gorbunov". Aceasta este postarea de pe pagina de Facebook a unui lider Automaidan.



(UPDATE 08.36) Departamentul de Stat al SUA a numit un pas istoric important, respingerea venită din partea Ucrainei pentru armele nucleare. SUA susține că ziua când, acum 20 de ani Ucraina a respins armele respective, este una istorică.

În acest sens, o declarație în numele Departamentului de Stat al SUA a făcut directorul adjunct al departamentului, Marie Harf. "În această zi, acum 20 de ani, președinții Ucrainei, Statelor Unite și Federației Ruse au semnat o declarație trilaterală care a dus la retragerea tuturor armelor nucleare din Ucraina. Această declarație a format baza pentru aderarea Ucrainei la Tratatul cu privire la neproliferarea armelor nucleare (TNP)", a declarat într-un comunicat de presă.

(UPDATE 08.20) Un paznic din piața Maidan a fost reținut de poliție în cartierul Shevchenk . "O ciocnire a avut loc între titushki și paznicii din Maidan, care s-a soldat cu reținerea băiatului de doar 17 ani de către colaboratorii MAI. Cu ce este acesta învinuit, deocamdată nu se știe", a anunțat un activist.

(Știre inițială)
Curtea Supremă Administrativă din Ucraina a lăsat în vigoare legea care îi interzice lui Vitali Klitschko să candideze la funcția de președinte.

Curtea Supremă Administrativă din Ucraina a lăsat în vigoare votul Radei Supreme care a modificat Codul Fiscal al Ucrainei. Potrivit amendamentelor la Codul Fiscal al Ucrainei votate de Parlamentul ucrainean pe 24 octombrie 2013, la funcția de președinte nu pot candida persoanele care dețin dreptul de ședere permanentă pe teritoriul unui stat străin.

Klitschko, care aspiră la funcția de președinte, are permis de ședere în Germania și de o perioadă de timp achită impozite în această țară. Potrivit noilor amendamente, un candidat la președinție trebuie să locuiască în Ucraina de cel puțin zece ani și să achite impozite în țara vecină.

sursa: cotidianul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *