Timpul.md

Actualitate 6 Februarie 2017 | 16:24

Bașcanul Irina Vlah vrea să pârască Guvernul Rep. Moldova Consiliului Europei

Bașcanul regiunii găgăuze a Republicii Moldova, Irina Vlah, vrea să informeze organele de conducere ale Congresului Puterilor Locale și Regionale al Consiliului Europei cu privire la o așa-zisă hotărâre discriminatorie a Guvernului Republicii Moldova în legătură cu autonomia găgăuză.

Într-o declarație a guvernatorului de la Comrat se precizează că Guvernul de la Chișinău a refuzat să susțină inițiativa legislativă care prevede includerea obligatorie a reprezentanților autorităților autonomiei în componența delegației naționale care activează în cadrul Congresului. Vlah invocă statutul Congresului, care în art. 3, al. 1-2 specifică faptul că la formarea delegației naționale se respectă obligatoriu principiul reprezentării geografice echitabile, dar și al reprezentării diferitelor categorii ale puterilor locale și regionale.

Vlah susține că avizul negativ dat de Executivul de la Chișinău încalcă statutul Congresului Puterilor Locale și Regionale al Consiliului Europei și statutul juridic special al autonomiei găgăuze.

 Infoprut.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus