Timpul.md

Actualitate 3 Iunie 2019 | 11:30

Bâlbâielile ACUM referitor la întâlnirea cu Kozak

Blocul ACUM a luat o decizie în privința întâlnirii cu Dmitrii Kozak - să nu comunice nimic instituțiilor mass-media „până la momentul potrivit”, informează deschide.md .

Contactat de reproterii Deschide.md deputatul Radu Marian ne-a spus că nu ne poate comunica nimic și că blocul va veni cu informații publice la momentul potrivit.La insistența noastră de a ne spune dacă cel puțin există o decizie luată la această oră, sau subiectul încă se discută, sursa citată a reiterat mesajul. Nu vă putem comunica nimic deocamdată.

Solicitat de Ziarul NAȚIONAL să spună dacă fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate va avea o întrevedere cu trimisul lui Vladimir Putin în R. Moldova, deputatul Sergiu Litvinenco a dat asigurări că nu s-a luat încă o decizie. „Vom comunica la momentul potrivit, atunci când vom considera”, a răspuns parlamentarul.La rândul său, vicepreședintele Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” (PPDA), deputatul Alexandru Slusari, la fel spune că nu s-a luat o decizie la fracțiune.„N-am decis. Nu este clar formatul întâlnirii. Se schimbă de la oră la oră”, a precizat Slusari.

Anterior, deputatul PAS, Oazu Nantoi, susținea că o posibilă întrevedere dintre reprezentanții blocului politic și a vicepremierului rus, Dmitri Kozak, ar putea avea loc în condiția în care aceste discuții vor fi „transparente și cu cărțile pe masă”.De menționat că astăzi la Chișinău se vor afla comisarul european pentru extindere, Johannes Hahn, reprezentantul Departamentului de Stat american, Brad Freden, și vicepremierul rus Dmitri Kozak. 

Fostul ministrul al Justiției, Alexandru Tănase a afirmat că „după 10-15 ani Rusia redevine un actor politic în R. Moldova”. „Dacă politicienii moldoveni vor accepta să se întâlnească cu Kozak și să discute chestiuni de politică internă, asta înseamnă că vom asista la o recunoașterea rolului Rusiei ca actor regional, fără de care nu va fi posibilă construirea unor coaliții”.

TIMPUL.MD

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus