Economie

Banca Mondială, dispusă să ofere 30 mln de dolari pentru dezvoltarea drumurilor locale din Moldova

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, a discutat despre planul de colaborare în acest sens cu Tamara Sulukhia, Lider de Sector pentru Dezvoltare Durabila în Belarus, Moldova şi Ucraina din cadrul Băncii Mondiale, notează Unimedia.

Vasile Botnari a informat că, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor a demarat pregătirile pentru implementarea în 2014 a unui amplu proiect de reparaţii a drumurilor locale, în acest scop fiind alocate din Fondul Rutier 390 milioane de lei.

În replică, Tamara Sulukhia a anunţat că obiectivul vizitei sale în Moldova este anume de a urmări îndeaproape aspecte ce ţin de implementarea portofoliului sectorului de dezvoltare durabilă în transport şi alte domenii, inclusiv a celui privind reabilitarea drumurilor locale.

În cadrul aceleiași întrevederi, ministrul Vasile Botnari și reprezentantul Băncii Mondiale au discutat despre cum ar putea fi urgentate procedurile necesare pentru semnarea Acordului de finanțare cu BM, dedicat lucrărilor la infrastructura drumurilor din Republica Moldova. 

Sursa: unimedia.info

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *