Actualitate

Banca Mondială oferă 40 milioane de dolari pentru serviciile de termoficare

„Timp de mai mulți ani, progresul în sectorul de încălzire municipal a fost blocat de infrastructura învechită și de pierderile financiare semnificative. Acest proiect constituie o șansă de a dezvolta o rețea modernă și eficientă de aprovizionare cu agent termic pentru toți locuitorii de rând ai Chișinăului”, afirmă Alexander Kremer, manager de țară al BM în Moldova.

În Planul de Restructurare a Întreprinderilor, aprobat de Guvern, se prevede comasarea a trei companii (Termocom, CET-1 și CET-2) într-o nouă companie, care urmează să presteze servicii de termoficare orașului Chișinău. Scopul acestui proiect este ca prin modernizarea și buna gestionare a infrastructurii, să se asigure îmbunătățirea eficienței operaționale și viabilitatea financiară a noii companii.

În urma proiectului vor beneficia populația orașului Chișinău, acționarii din sectorul de termoficare centralizată din Moldova, inclusiv noua companie de servicii de termoficare, dar și Moldovagaz, Chișinău-Gaz, se arată într-un comunicat al Băncii.

Din momentul aderării Republicii Moldova la Banca Mondială în 1992, au fost alocate peste 1 miliard de dolari pentru implementarea a 49 de proiecte în țară. În prezent, portofoliul BM include opt proiecte active, cu un angajament total de 235.2 milioane de dolari.

Sursa: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *