Internațional

Băncile de pe Wall Street se pregătesc pentru ieşirea Marii Britanii din UE

Persoane apropiate Bank of America, Citigroup şi Morgan Stanley au declarat Financial Times că Irlanda este considerată o locaţie favorabilă pentru unele dintre operaţiunile europene, dacă va fi nevoie să fie mutate din Marea Britanie. Una din surse a spus că se intenţionează deja transferarea unor activităţi în Irlanda.

Sursele au spus că în majoritatea cazurilor aceste planuri se află în faţă incipientă, dar au precizat că băncile americane au început să se pregătească pentru uniunea bancară din zona euro care riscă să izoleze Marea Britanie şi, în ultimă instanţă, pentru o posibilă ieşirea a Marii Britanii din UE.

"Mă gândesc să transfer o parte din activităţi în Irlanda. Cred că banca centrală irlandeză şi guvernul vor aprecia acest lucru. Nu este vorba atât despre Brexit (ieşirea Marii Britanii din UE), cât despre optimizarea juridică", a declarat directorul diviziei britanice a unei bănci de pe Wall Street.

Majoritatea băncilor americane şi asiatice au optat să îşi stabilească centrul operaţiunilor europene în Marea Britanie, pentru desfăşurarea activităţilor în cele 28 de state membre ale UE.

sursa: money.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *