CSI / Rusia

BANCUL ZILEI / Este „absurd” să acuzi Rusia de minciună

‘Minciunile şi fantezii fabricate în acest interviu acordat unei televiziuni publice ruse sunt o insultă la adresa inteligenţei publicului. Mai mult, ele sunt profund ofensatoare pentru victimele acestui atac şi pentru cei apropiaţi lor’, a declarat un purtător de cuvânt al premierului Theresa May.

‘A acuza Rusia de minciună după declaraţiile celor doi cetăţeni ruşi este absurd. Ei sunt simpli cetăţeni. Nu au nicio legătură cu guvernul rus’, a afirmat Peskov.

Dmitri Peskov a precizat că este ‘puţin probabil’ ca Vladimir Putin să fi văzut interviul cu Ruslan Boşirov şi Aleksandr Petrov, acuzaţi că sunt agenţi GRU, dar care s-au prezentat ca simpli turişti, care au ajuns la Salisbury în ziua în care a fost otrăvit Serghei Skripal şi fiica sa Iulia.

Întrebat dacă Rusia ar accepta ca Ruslan Boşirov şi Aleksandr Petrov să meargă în Marea Britanie pentru a fi interogaţi, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a spus că ‘nu poate răspunde pentru că nu ştim’ dacă britanicii vor dori sau nu să-i audieze.

‘Ei nu au încălcat nicio lege pe teritoriul rus şi nu ştim dacă au încălcat o lege oriunde altundeva în lume’, a adăugat el.

paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *