Finanţe

Bani din India pentru sinistraţi

Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Iurie Leacă, a avut ieri o întrevedere cu Ambasadorul Indiei în Republica Moldova, cu sediul la Bucureşti, dl Debashish Chakravarti. Scopul vizitei diplomatului indian la Chişinău a fost dorinţa de a transmite un mesaj de susţinere din partea Indiei a efortului autorităţilor R. Moldova de lichidare a consecinţelor inundaţiilor din vara anului curent. Ambasadorul Chakravarti a anunţat că, în acest scop, Guvernul Indiei a decis alocarea unei sume în valoare de 100 mii de dolari SUA pentru sinistraţi. Banii au şi fost transferaţi, la începutul săptămânii curente, pe contul special destinat ajutorării sinistraţilor.

Exprimând mulţumiri din partea Guvernului Republicii Moldova, şeful diplomaţiei moldoveneşti a dat asigurări că donaţia Guvernului Indiei va fi îndreptată la edificarea locuinţelor pentru familiile rămase fără adăpost, iar modul de gestionare a acestora va fi unul eficient şi transparent.

În altă ordine de idei, Ambasadorul Indiei a remarcat intensificarea dialogului politic bilateral, colaborarea eficientă între diplomaţiile ambelor ţări, în special în cadrul organizaţiilor internaţionale, şi a reiterat disponibilitatea MAE indian de a continua practica organizării stagiunilor pentru tinerii diplomaţi din Republica Moldova şi a amintit că India oferă burse pentru instruirea specialiştilor moldoveni în domeniul informaticii, financiar-bancar, audit şi contabilitate.

Sursa: MAEIE

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *