Sport

Barcelona e in finală!

Al patrulea episod El Clasico din ultimele trei saptamani a inceput cu mai multe surprize din partea lui Jose Mourinho. Prima: portughezul nu a venit la meci, preferand sa ramana la hotel, pentru ca oricum era suspendat. A doua: in ofensiva madrilenilor s-au aflat Kaka si Higuain, doi jucatori obisnuiti in ultimul timp cu statutul de rezerva.

Cu aceste ingrediente, avand de remontat un handicap de doua goluri, Mourinho a incercat un alt joc. Unul ofensiv. Madrilenii au inceput tare si s-au pozitionat intr-un pressing agresiv in jumatatea adversa, fara a-i da insa emotii lui Valdes.

Barcelona a acceptat jocul Realului si a iesit de fiecare data calma din propria jumatate, mizand pe zvacnirile celor trei oameni din ofensiva, Messi, Pedro si Villa.

In primele 30 de minute, Barcelona parca a vrut sa testeze limitele Realului. Acestea au fost sub asteptari, astfel ca jucatorii catalani au inceput sa isi faca jocul obisnuit si sa preseze tot mai mult.

Leo Messi a fost si de aceasta data vioara intai, fiind fie la capatul, fie la originea tuturor actiunilor periculoase ale Barcelonei din prima repriza. Intr-un interval de cinci minute (32-37), argentinianul a reusit sa-i dea suficiente batai de cap lui Casillas cat pentru un meci intreg. Numai ca si portarul Realului a fost la inaltime.

Mai intai, portarul nationalei Spaniei a scos un sut bine plasat al lui Messi (32), pentru ca la urmatoarea actiune (34) sa rasufle usurat la un sut pe langa al argentinianului, dintr-o pozitie ideala.

Casillas a incheiat prima repriza cu doua interventii de pus in rama. Villa l-a fortat sa scoata de sub bara (35), dupa o actiune creata de Messi, argentinianul iesind la rampa si cu un sut puternic, bine plasat (37) pe care Casillas l-a respins incredibil.

La pauza s-a intrat astfel la egalitate, cu un joc lipsit de sperante pentru Real Madrid in incercarea de a reusi un miracol.

Real a uitat finalul de cosmar din prima parte si a revenit de la cabine pusa sa atace. Startul partii secunde a fost furibund, cu un gol anulat al lui Higuain (48). Argentinianul a primit de la Ronaldo si a inscris cu un sut la coltul lung, insa arbitrul a anulat reusita pentru o interventie a lui Ronaldo, care a cazut peste Mascherano, aflat in urmarirea lui Higuain. O decizie asupra careia se vor naste multe controverse.

Intentiile ofensive ale madrilenilor au fost alimentate si mai mult de golul reusit de Pedro (54). Ramas singur dupa un assist de exceptie al lui Iniesta, spaniolul a sutat langa bara, fara sanse pentru Casillas.

Mourinho a mutat rapid de la hotel, trimitandu-i pe teren pe Ozil si Adebayor, insa Realul a revenit in joc datorita unui fundas, Marcelo (64). Acesta a reluat in plasa din sapte metri, dupa ce initial Di Maria lovise bara laterala a portii lui Valdes.

Organizarea Barcelonei nu a permis Realului sa aiba un asalt final in incercarea reusirii unui miracol, ci doar a sporit tensiunea din lotul madrilenilor.

Adebayor si compania au avut numeroase intrari dure la vedetele catalanilor, care au profitat de tensiunea creata si au apelat si la simulari, cand nu era cazul.

FC Barcelona s-a calificat astfel in finala Ligii Campionilor, ce va avea loc pe 28 de mai, la Londra. In ultimul act, cel mai probabil catalanii vor intalni Manchester United.

Un fan a vrut sa-l atace pe Ronaldo

Inainte de fluierul partii secunde, un suporter al catalanilor a patruns pe gazon si a alergat spre Cristiano Ronaldo. Stewarzii au alergat haotic in jurul sau, doi dintre ei s-au dat cap in cap, insa in cele din urma fanul a fost prins si Ronaldo a scapat nevatamat.

Onlinesport  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *