Timpul.md

Actualitate 25 Ianuarie 2017 | 13:26

„Basarabia și relațiile româno-ruse” de Alexandru Boldur - o carte ce nu trebuie să lipsească din casele voastre

Au trecut 90 de ani de la publicarea uneia dintre cele mai reușite cercetări istorice privind Basarabia și relația româno-rusă, semnată de profesorul Alexandru Boldur. Dezbaterele recente dovedesc că editarea ei este extrem de necesară.

Fie că este vorba de pasionați de istorie, elevi, studenți, jurnaliști, politicieni sau de diplomați, fără lecturarea acestei cărți, cu greu se poate înțelege istoria complexă a relațiilor româno-ruse și Basarabia.

Lucrarea lui Alexandru Boldur a fost premiată în anul 1928 de către Fundația Regelui Ferdinand I. Volumul include secțiunile: Scurt istoric al relațiilor româno-ruse și al chestiunii Basarabene; Situația internațională actuală a Basarabiai din punct de vedere juridic și politic; Teoria plebiscitului.

Amintim că Editura TIMPUL a publicat și volumele: Ștefan cel Mare, Istoria Basarabiei (2 volume), Mihai Viteazul.

Cititorii TIMPUL care și-au făcut abonament pe cel puțin o lună din anul ce vine, în schimbul a câte 35 de lei, vor putea abona „Basarabia și relațiile româno-ruse”. Cei care doresc să primească doar cartea prin poștă o pot achiziționa cu același preț de 60 lei.

TIMPUL.MD

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus