Sport

Bascanul Gagauziei doreste ca fotbalistii din Comrat sa revina in Divizia Nationala

La Casa de Cultura din Comrat, veterani ai fotbalului din regiune, antrenori, tineri jucatori au sarbatorit jubileul de 20 de ani de la fondarea Asociatiei de fotbal a Unitatii Teritorial-Administrative Gagauz-Yeri.

Evenimentul l-a avut in calitate de invitat pe presedintele Federatiei Moldovenesti de Fotbal (FMF), Pavel Ciobanu, fiind prezenti de asemenea bascanul Gagauziei, Mihail Formuzal, precum si alte persoane oficiale din Comrat, Vulcanesti, Cahul si Cimislia.

In mesajul sau catre audienta, Pavel Ciobanu a accentuat progresul fotbalului in regiune, unde se construiesc mini-terenuri cu acoperire artificiala, o mare atentie se acorda fotbalul de copii si juniori. „In anul 1992, echipa Bugeac Comrat a inscris o fila importanta in istoria fotbalului moldovenesc gratie cuceririi trofeului Cupa R. Moldova si a medaliilor de bronz in campionatul national. In acea perioada mai multi jucatori de la clubul comratean aparau cu succes culorile Selectionatei R. Moldova pe arena internationala. Consider ca fotbalul din Gagauzia trebuie sa revina pe pozitiile de altadata”, a declarat seful FMF.

Pavel Ciobanu a inmanat lui Mihail Formuzal o fotografie cu componentii echipei Bugeac Comrat – detinatoarea Cupei R.Moldova, editia 1992 (in imagine).

Mihail Formuzal a apreciat sustinerea pe care o acorda forul specializat de la Chisinau pentru fotbalul din regiune: „Cu sprijinul FMF am instalat opt mini-terenuri de fotbal, alte patru urmand sa fie construite. Peste 30 de antrenori au participat la Cursuri de perfectionare pentru antrenori, si speram ca acesti specialisti vor lucra eficient cu jucatorii tineri, care vor evolua pentru cluburi din Gagauzia. Ne dorim ca o echipa de la noi sa joace in Divizia Nationala, altele doua – in Divizia A si 5 – in Divizia B. Sunt doar cateva prevederi ale programului de dezvoltare a fotbalului in Gagauzia in perioada 2007-2015”.

Foto: FMF

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *