Timpul.md

Actualitate 10 Ianuarie 2020 | 15:57

Bătaia de la Costești, de Revelion: minorul implicat a fost arestat pe 30 de zile

 

Vineri, 10 ianuarie 2020 – Instituția Procuraturii informează despre faptul că tânărului care a fost arestat în cazul vătămării intenționate grave a sănătății victimei din Costești-Ialoveni, în dimineața zilei din 1 ianuarie curent – vătămare care a dus la decesul victimei – i-a fost astăzi recalificată învinuirea de către procurori, iar minorului i-a fost fost aplicată măsura de arest preventiv.

Astfel, urmare a decesului victimei, procurorii îl învinuiesc pe tânăr de vătămare intenționată gravă a sănătății, care a provocat decesul victimei, precum și de huliganism agravat. Pentru prima infracțiune, dacă-i va fi dovedită vinovăția în fața judecătorilor, acesta riscă pedeapsa cu închisoarea pentru un termen între 12 și 15 ani, iar pentru a doua – între 3 și 7 ani.

Până la decesul victimei, învinuirea înaintată de procurori prevedea o pedeapsă cu închisoarea de la 10 la 12 ani în cazul primei infracțiuni și în cazul infracțiunii de huliganism comis de o persoană care a mai săvârșit așa fapte – pedeapsa sub formă de amendă între 37.500 lei și 67.500 lei sau închisoare de până la 5 ani.

Astfel, recalificarea învinuirii constituie o acțiune obiectivă, confirmată de probe administrate.

În cazul minorului de 16 ani care este implicat în infracțiune, acesta a avut calitatea de bănuit, până la înaintea învinuirii lui de către procurorii. În acest sens, procurorii au efectuat în ziua de vineri acțiuni de urmărire penală, i-au înaintat învinuirea, iar la prezentarea minorului în fața judecătorului de instrucție – la solicitarea procurorilor – a fost dispusă aplicarea arestului preventiv pentru un termen de 30 de zile.

Procurorii îl învinuiesc pe minor de vătămare intenționată gravă a sănătății, care a dus la decesul victimei – faptă pentru care legea prevede pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de la 12 la 15 ani; precum și de huliganism comis de două persoane, care se pedepsește cu amendă între 37.500 lei și 67.500 lei sau închisoare de până la 5 ani.

La această etapă, din fișa medicală a victimei este cunoscut faptul că decesul a survenit contuziei cerebrale grave. Suplimentar, a fost numită o expertiză medico-legală.

Procuratura va reveni cu detalii, cu respectarea prevederilor legale.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus