Culinar.md

Băuturi interzise după administrarea medicamentelor

Medicii susţin că anumite băuturi nu trebuie consumate după medicamente, iar asta depinde mai ales de tipul de antibiotice pe care pacientul le ia. Persoanele care suferă de tuberculoză şi consumă alcool, chiar şi în cantităţi mici, vor suferi din cauza iritatiilor de la nivelul pielii. De asemenea, alcoolul reduce şi efectele penicilinei.

Nici cafeaua nu trebuie consumată în anumite momente, după administrarea medicamentelor. Cafeaua reduce efectele secretiei gastrice şi reduce în acest fel eficacitatea medicamentelor antiulceroase. Cafeaua este interzisă şi persoanelor care iau medicamente pentru tratarea bolilor cardiace ori a dereglărilor fluxului sanguin.

Pe lista băuturilor interzise după administrarea medicamentelor se află şi sucurile acidulate, pline de coloranţi şi zahăr. Medicii le recomandă pacienţilor să nu consume băuturi acidulate după ce au luat ampicilină, oxacilina săi eritromicină.

Nici laptele nu este recomandat, mai ales în cazul tetraciclinei. Produsele lactate pot fi consumate abia la 30 de minute de la ingerarea tetraciclinei.

Sucul de grapefruit este interzis femeilor care iau anticoncepţionale, dar şi persoanelor cardiace sau care suferă de reflux gastro-esofagian, disfuncţie erectilă, convulsii sau insomnii. Acest suc poate fi băut după două ore de la înghiţirea pastilelor.

Băuturile alcoolice şi medicamentele, un caz particular
Multe persoane iau medicamente cu vin sau bere, mizând pe faptul că nu au ce să păţească mai ales dacă acestea conţin puţin alcool. Nimic mai greşit! Berea şi vinul conţin o substanţă numită tiamină, care împreună cu orice tip de medicament provoacă greaţă, inrosirea pielii şi stări de vomă. Tiamină se găseşte şi în ceaiurile negru şi verde.

Alcoolul consumat împreună cu medicamentele pentru sistemul nervos sau după administrarea acestora anulează complet efectele pozitive. În loc să devină mai calme, persoanele care beau alcool după ce iau medicamente pentru nervi vor deveni mai irascibile şi vor avea probleme cu tensiunea.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *