Timpul.md

Actualitate 30 Iulie 2021 | 10:55

BECS nu dorește să voteze candidatura Nataliei Gavriliță la funcția de prim-ministru

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor(BECS) nu vor vota candidatura Nataliei Gavriliță la funcția de prim-ministru, dicret de nominalizare, care a fost deja semnat de președinta țării, Maia Sandu.

Prin intermediul unui comunicat de presă, despre aceasta a anunțat vicepreședintele Fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Corneliu Furculiță.
BECS nu s-au prezentat la consultările organizate de Maia Sandu la Președinție, ci au așteptat ca șefa statului personal să se ducă la Parlament, pentru a discuta cu ei.
„Am solicitat ca doamna președintă să vina la Parlament pentru a desfășura consultările cu fracțiunea, lucru absolut normal pentru o țară parlamentară. Regretăm faptul că doamna președintă nu s-a prezentat la fracțiune pentru a discuta despre candidatura la funcția de prim-ministru. Probabil cu acest act, la acest moment, această acțiune politică s-a finalizat”, a spus Furculiță.
Menționăm că, ieri seara, după câteva ore de la anunțul Președenției că șefa statului va organiza astăzi consultări cu fracțiunile parlamentare pentru a identifica candidatul la funcția de premier, socialistul Igor Dodon, a declarat în cadrul unei emisiuni, că deputații din BECS nu vor merge la consultări la Președinție, ci o vor aștepta pe Maia Sandu la Parlament să discute.
La consultările de astăzi cu Maia Sandu s-au prezentat doar fracțiunile PAS și Partidul Șor. Partidul Șor au declarat că vor susține candidatura dată.
Maia Sandu a anunțat deja că a semnat decretul de nominalizare a Nataliei Gavrilița la funcția de prim-ministru.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus