Timpul.md

Economie 21 Noiembrie 2016 | 16:42

BEI va acorda Chișinăului 25 mln euro pentru termoizolarea clădirilor

La începutul lunii decembrie primăria municipiului Chișinău urmează să semneze un acord cu Banca Europeană de Investiți , transmite IPN. Scopul proiectului, finanțat de BEI cu o sumă de 25mln euro, este termoizolarea clădirilor, atât a celor publice, cât și a blocurilor de locuit.

Gabriela Ciumac , șefa direcției relații externe a Primăriei municipiului Chișinău, a menționat, în cadrul ședinței Primăriei de luni, că din 2007 BEI a acordat Moldovei asistență financiară în valoare de 656mln euro pentru 15 proiecte, dintre care la trei partener a fost Primăria municipiului Chișinău.

Potrivit Gabrielei Ciumac, pentru avansarea relațiilor cu BEI este foarte important ca partenerii din Moldova , inclusiv Primăria municipiului Chișinău, să respecte cu strictețe condițiile stipulate în acordurile de finanțare.

BEI este o instituție financiară care susține proiecte în domeniile infrastructurii , energeticii, educației , sănătății, proiecte ale căror parteneri sunt autoritățile publice locale.

În anul 2015 BEI a acordat asistență financiară în valoare de 78mlrd euro, dintre care 69,7mlrd euro pentru finanțare unor proiecte în țările UE. Ultimul proiect semnat de R. Moldova cu BEI este proiectul de modernizare a Căilor ferate a Moldovei, în valoare de 50mln euro.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus