Actualitate

Beneficiile consumului de bere pentru flora intestinală

Flora intestinală este reprezentată de totalitatea microorganismelor vii care se găsesc în aparatul digestiv. Printre funcţiile sale numeroase, se evidenţiază protejarea sistemului imunitar, care exercită un efect de barieră şi ajută la combaterea agresiunilor altor microorganisme, pentru a păstra integritatea mucoasei intestinale. Totodată, acestea ajută organismul să prelucreze anumite alimente pe care stomacul şi intestinul subţire nu le pot descompune şi contribuie la producţia de vitamine B şi K. O floră intestinală sănătoasă şi echilibrată este esenţială pentru asigurarea unei funcţii digestive adecvate.

Floră intestinală – ce sunt polifenolii
Polifenolii reprezintă un complex de substanţe bioactive care ne ajută în lupta cu radicalii liberi şi reduc efectele toxice ale acestora. În plus, aceştia pot avea proprietăţi antiinflamatorii. Conţinutul de polifenoli din bere provine în cea mai mare parte din malţ, aproximativ 80-90%, iar 10-20% din hamei.

Polifenolii ajung în organismul nostru prin intermediul alimentelor pe care le consumăm şi sunt produşii metabolismului, ceea ce înseamnă că ajung în intestinul gros păstrându-şi integral proprietăţile, unde vor intra în contact cu flora intestinală. Aceasta îi va transforma în produşi cu o greutate moleculară mai mică şi cu proprietăţi importante în relaţia cu gazda. Studiile arată că polifenolii din bere pot influenţa compoziţia florei intestinale, favorizând dezvoltarea de bacterii benefice şi împiedicând proliferarea altor bacterii dăunătoare. Prezenţa bacteriilor benefice în organism ar putea fi asociată cu o mai bună sănătate a metabolismului.

https://www.descopera.ro/ 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *