Cultură

Biblioteci moderne in satele moldovenesti

Fondul de carte a circa 40 de biblioteci scolare si satesti din localitatile rurale ale R. Moldova, va fi reinnoit cu ajutorul campaniei „Trimite o Carte peste Prut”, desfasurata in perioada decembrie 2009-ianuarie 2010 in Romania si lansata de Liga Studentilor Basarabeni din Romania in parteneriat cu Ministerul Tineretului si Sportului al R. Moldova.

„Cartile colectate in Romania vor ajunge acolo unde este cea mai mare nevoie, unde este lipsa de carte in grafia latina. Este un lucru necesar, pe care il asteapta bibliotecile si scolile de la sate. Fondul de carte in grafie latina, din mediul rural era cu 2-3 ani in urma de 20-30 % din total. Tinerii de la sate nu au o ocupatie atata vreme cat nu exista o carte pe care doresc sa o citeasca si nu o poate gasi la el in comunitate”, a spus Ion Ciobanu, ministrul tineretului si sportului, in cadrul unei conferinte de presa consacrata rezultatelor intermediare ale campaniei.

Tudor Cojocaru, presedintele Ligii Studentilor basarabeni din Romania si din Bucuresti afirma ca tematica volumelor colectate este diversa si satisface in mare parte doleantele profesorilor si directorilor de scoli care au fost chestionati in ajunul campaniei. Sunt carti cu tematica scolara, literara, stiintifica, beletristica, literatura clasica, romaneasca, carti istorice, de gimnaziu si liceu.

Prima transa constituie 3 mii de volume care au ajuns deja in satele si scolile din raioanele Soroca, Glodeni, Anenii Noi, Drochia. Cartile sunt colectate de la partenerii Ligii Studentilor din Romania, care reprezinta persoane fizice si juridice.

Dupa info-prim.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *