Artă

Bienala Internaţională de Pictură 2011

În concurs sunt înscrişi artiştii naţionali, dar şi plasticieni invitaţi, care vor expune la Chişinău cele mai inedite lucrări ale lor.

Din start, Bienala şi-a propus să devină un spaţiu de promovare, valorificare şi integrare a culturii, motiv din care, în acest an, evenimentul se va axa pe dinamica transformărilor în domeniul picturii din ultimele perioade, creând posibilităţi de expunere şi comunicare între artiştii din R. Moldova şi cei din afara ei. De asemenea, expoziţia va fi un spaţiu optim pentru reuniuni şi emulaţii interdisciplinare. Aceasta ne va prezenta o gamă largă de abordări estetice şi mijloace de expresie plastică în domeniul picturii, demonstrând tehnicile şi tehnologiile moderne, dar şi tradiţionale, şi creând un cadru de coexistenţă a celor mai diverse curente şi tendinţe estetice. Laureaţii Bienalei vor fi desemnaţi de un juriu compus din persoane notorii din domeniul artelor plastice, critici şi istorici de artă din R. Moldova şi din străinătate.

Expoziţia va funcţiona în perioada 8-27 noiembrie, la Centrul Expoziţional „Constantin Brâncuşi” al Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *