Timpul.md

Externe 6 Decembrie 2015 | 10:07

Bilanțul financiar al Vaticanului, examinat de o societate americană

Societatea americană de audit PricewaterhouseCoopers (PwC) va examina bilanțul financiar al Vaticanului, ca urmare a solicitării Consiliului pentru economie al Papei Francisc, a anunțat sâmbătă Sfântul Scaun într-un comunicat.

Consiliul a 'urmat recomandarea' Comisiei sale de audit și a "însărcinat PricewaterhouseCoopers să fie revizor extern al bilanțului financiar consolidat' al Vaticanului, potrivit comunicatului.

PwC 'va opera în strânsă colaborare' cu secretariatul Economiei, condus de cardinalul australian George Pell, și va începe imediat examinarea conturilor pentru 2015.

Papa luase parte joi, în mod neașteptat, la o reuniune a Consiliului pentru economie pentru a mulțumi membrilor săi pentru munca lor și a-i încuraja să-și continue acțiunea de control asupra structurilor financiare și administrative ale Sfântului Scaun.

Francisc a confirmat rolul central al Consiliului, condus de colaboratorul său apreciat, cardinalul german Reinhard Marx, 'în procesul de reformă în care s-a implicat personal', potrivit Vaticanului.

Două cărți publicate recent În Italia au relevat disfuncționalitățile care persistă în gestiunea finanțelor Vaticanului, în pofida eforturilor întreprinse de fostul papă Benedict al XVI-ea pentru a le însănătoși.

Susa: Agerpres

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus