Timpul.md

Actualitate 30 Septembrie 2017 | 09:44

Biserica Ortodoxă Română pupă mâna dreaptă a lui Putin și aduce în România propaganda anti-Occident

Cu ce se mai ocupă Biserica Ortodoxă Română atunci când nu ne baga mâna în buzunare prin intermediul politicienilor pupători de moaște?

Păi, ne bagă în casă organizații dubioase, care militează pentru readucerea Evului Mediu în România. Mă refer, bineînțeles, la Inchiziția pentru Familie. Dar, mai nou, ne aduce în țară și un personaj extrem de toxic: Patriarhul Kirill I al Moscovei, care este mâna dreaptă a lui Putin. Acesta va veni la Bucureşti în perioada 26 - 28 octombrie la invitația Patriarhiei Române.

„Patriarhul Kirill si-a exprimat disponibilitatea de a accepta invitaţia de a veni la Bucureşti împreună cu ceilalţi Întâistătători ai altor Biserici Ortodoxe din fostele ţări comuniste. Au fost invitaţi în contextul Anului Comemorativ dedicat apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului şi al aniversării a 10 ani de patriarhat ai Preafericitului Părinte Daniel. Vizita va avea loc şi cu prilejul sărbătorii Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştilor (27 octombrie)”, a precizat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

De ce este Patriarhul Kirill I un personaj toxic? Păi, iată câteva motive:

1. A comparat căsătoriile între persoanele de același sex cu nazismul, dar și cu comunismul. De asemenea, a mai spus că agenda LGBTQ este o amenințare la existența rasei umane și că ISIS a apărut pentru că omenirea a aceptat homosexualitatea. Remarcile sale au stârnit valuri de ură și violență împotriva persoanelor LGBTQ din Rusia.

2. Despre feminism a spus că este o amenințare la adresa Rusiei și că femeile ar trebui să se ocupe doar de făcut copii și de casă.

3. În Rusia, dacă declari că ești ateu și că ești de părere că Dumnezeu nu există, poți ajunge la închisoare. Iar în tot acest context, Patriarhul Kirill a declarat despre longeviva carieră politică a lui Putin că ar fi „un miracol al lui Dumnezeu”.

4. Kirill este un critic vehement al Occidentului, pe care îl demonizează de fiecare dată când are ocazia. România face parte din UE și cu toții ne dorim o țară ca afară. Atunci de ce am invita un astfel de personaj la noi în țară, care face de fiecare dată și peste tot pe unde merge propagandă pro-Putin?

5. Kirill a semnat și o petiție pentru a-i cere direct lui Putin să interzică avortul...

6. Despre Kirill se spune că ar fi fost și un agent KGB. A, stai puțin, același lucru se spune și despre Patriarhul Daniel. că ar fi fost agent al Securității.

Deci, de ce invităm un astfel de personaj la noi în țară? Dar, probabil această vizită va clarifica mai mult adevărata misiune a Bisericii Ortodoxe Române. Amin!

Gruia Dragomir
noizz.ro 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus