Timpul.md

Actualitate 28 Martie 2020 | 18:11

Biserica rusă refuză să închidă locașurile din cauza COVID-19

Bisericile ruse din Moscova nu vor fi închise, în ciuda pandemiei coronavirusului, a declarat serviciul de presă al Bisericii Ortodoxe Ruse, după o ședință a grupului de lucru patriarhal pentru coordonarea eforturilor în legătură cu epidemia.

Anterior, primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a cerut cetățenilor „să se abțină de la vizitarea locașurior religioase”. Biserica Ortodoxă Rusă a menționat că tratează cu înțelegere recomandările autorităților civile, dar că, în același timp, „va fi pusă în îndeplinire îndatorirea pastorală a clerului față de credincioși, care consideră că, în momente dificile, este necesar pentru ei să vină la biserică pentru a se ruga pentru cei dragi și pentru poporul nostru”.
Anterior, evitand cu grija sa pronunte cuvantul carantina, presedintele rus Vladimir Putin a decreat în Rusia o ”saptamana de vacanta” pentru perioada 28 martie-5 aprilie.

Imediat, autoritățile locale din Moscova au decis închiderea temporara a magazinelor nealimentare, a saloanelor de înfrumusețare, dar si a restaurantelor, cafenelelor și parcurilor. Nu au fost insă închise locasurile religioase, cetatenilor fiindu-le recomandata abtinerea de la a le vizita pentru o vreme.

Doar autoritățile din Sankt Petersburg au interzis „persoanelor fizice sa viziteze organizațiile religioase, cu excepția personalului bisericesc”.

La data de 26 martie, în Rusia erau inregistrate oficial 840 de cazuri de coronavirus, aproape jumătate fiind consemnate la Moscova. Potrivit statisticilor oficiale, doar două persoane au murit din cauza COVID-19.
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus