Internațional

Bloomberg: Ţară care va avea parte în 2016 de cea mai adâncă recesiune din istorie

Activitatea economică şi încrederea investitorilor în ţară din America Latină sunt pe o pantă descendenţa, iar tensiunile de pe scenă politică accentuează gravitatea situaţiei.

În aceste condiţii, produsul intern brut va înregistra un recul de 2,95% în 2016, potrivit unui sondaj realizat recent, la care au răspuns aproximativ 100 de analişti, transmite Bloomberg.

Estimarea anterioară marca un declin mai mic, de 2,81%.

Cu toate acestea, regresul economic se va ameliora în 2016, având în vedere că analiştii consideră că anul trecut s-a înregistrat o scădere de 3,71%.

Brazilia are câteva probleme apăsătoare. Autorităţile se chinuie să ţină sub control inflaţia, care a crescut în cel mai rapid din ritm al ultimilor 12 ani, fără a face mai mult rău activităţii economice.

Ministrul de Finanţe Nelson Barbosa, care a ajuns în această funcţie în luna decembrie, are dificilă sarcina de a tempera măsurile de austeritate şi de a evita o scădere a ratingului de ţară, care ar duce la dificultăţi şi mai mari în a obţine împrumuturi externe.

De asemenea, scandalurile de corupţie au măcinat scenă politică şi au întârziat adoptarea unor reforme esenţiale.

"Luăm în considerare un scenariu extrem de pesimist", a explicat analistul Flavio Serrano, de la Haitong.

Ultima dată când Brazilia a fost doi ani la rând în recesiune a fost în perioada 1930-1931, însă economia nu s-a contractat atât de mult că în prezent, după cum arată datele institutului IPEA, care a început să monitorizeze aceste date din 1901.

sursa: ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *