Economie

BNM confirmă că raportul Kroll privind băncile problematice va fi prezentat Guvernului

Răspunzând unei solicitări a ministrului educației, Maia Sandu, Gaburici a mai spus la ședința de guvern că așa-numitul „raport Kroll”, despre presupusa fraudare a 13 miliarde de lei de la cele trei bănci, va fi prezentat oficial executivului miercurea viitoare.

Gaburici nu a spus însă dacă și când va fi prezentat raportul publicului larg. Banca Națională, care a ajutat anul trecut, înainte de alegerile generale, cele trei bănci cu aproape 10 miliarde de lei, a confirmat pentru Europa Liberă că raportul va fi prezentat guvernului și unei structuri prezidate de premier, Comitetul Naţional pentru Stabilitate Financiară. Dar nici purtătorul de cuvânt al BNM, Rodica Teleucă, nu a putut spune dacă raportul va fi dat publicității.

Compania Kroll Associates UK Limited, înregistrată în Marea Britanie, a fost selectată de Banca Națională pentru a efectua o anchetă preliminară în cazul celor trei bănci problematice. Compania urma să identifice și posibile modalități de recuperare a activelor Băncii de Economii, Băncii Sociale și Unibank.​

Sursa: europalibera.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *