Social

Bogăţiile ambasadelor de la Chişinău, expuse la Târgul de Crăciun

Soţiile ambasadorilor acreditaţi în Moldova au organizat astăzi un iarmaroc de Crăciun, banii urmând să fie donaţi. Târgul a fost locul unde s-au întâlnit bucăţele tradiţionale, cadourile şi suvenirele din mai multe ţări. 

De la intrare ne întâmpina un pom de Crăciun cu globuri cu drapelele ţărilor care au ambasade la Chişinău. Imediat găsim şi un Moş Crăciun, semn că am ajuns, cu siguranţă, la târgul de Crăciun.

Dincolo de suvenire şi cadouri de Crăciun, atracţia târgului au fost bucăţele tradiţionale, expuse la fiecare stand. 

Chinezii au reuşit să atragă mai puţin prin mâncare. Stand-ul Ucrainei a purtat parcă special drepelul Uniunii Europene. Asta deşi ţară vecină a irosit şansă de a semna la Vilnius Acordul de Asociere cu UE.

Serghei Pirojkov, ambasadorul Ucrainei la Chișinău: "Slănină ucraineană, ţuică ucraineană şi produse ucrainesti care se bucură de o mare popularitate printre moldoveni."
Unul dintre cele mai bogate a fost standul ţării noastre, pregătit cu migală de familia ministrului agriculturii.
Aici, unul dintre personajele zilei a fost ambasadorul Statelor Unite, care a stat la un pahar de vin cu oficialii moldoveni.
William Moser, ambasadorul SUA la Chișinău: "Unul dintre lucrurile care ne bucură este că am încercat să lucrăm în diverse moduri cu vinul şi produsele moldoveneşti pentru a le face mai bune."
Vasile Bumacov, ministrul Agriculturii: "Prin vizită secretarului american ne-au făcut reclamă, mai bine nu se putea".
Tot cu un pahar de vin bun în mâna am găsit-o şi pe prima doamna. Îmbrăcată într-un costum roşu, în spiritul sărbătorilor de iarnă, Margareta Timofti se declara încântată de târgul de Crăciun.
Margareta Timofsti, prima doamnă a declarat: „Am înţeles că au fost vânzări bune".

La târg, fiecare a găsit ce a căutat bucate şi cadouri. Totuşi, au fost aspecte ce le-a trezit nemulţumirea unora. Târgul de Crăciun a fost organizat de Clubul Internaţional al Femeilor, din care fac parte soţiile diplomaţilor acreditaţi la Chişinău. Banii adunaţi în urmă vânzărilor de astăzi vor fi donaţi unor copii nevoiaşi. 

Sursa: inprofunzime.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *