Timpul.md

Actualitate 18 Martie 2019 | 12:17

Bogatu: Ce vor în fond cei din blocul ACUM? Să facă revoluție bolșevică cu stări excepționale și comisii extraordinare?

Lidera PAS, Maia Sandu, este criticată de lideri de opinie pentru declarația sa, potrivit căreia, în actualele condiții, funcția de premier nu contează prea mult. Jurnalistul Petru Bogatu consideră, într-un editorial publicat de Deschide.md, că la mijloc este o eroare de argumentare, izvorâtă dintr-o falsă dilemă. 

„De vreme ce justiția e în captivitate, spune liderul PAS, postul de șef al guvernului nu are nicio importanță. Dar dacă ne luăm după această logică bizară, într-un „stat controlat dintr-un singur punct” nicio demnitate publică nu contează. Nici cea de președinte, nici cea de ministru. Numai că Maia Sandu a fost ministru, iar în 2016 a intrat în cursa electorală pentru fotoliul de șef al statului. Nu știa ea atunci că aceste două funcții sunt insignifiante „într-un stat capturat”? Sau a aflat asta recent? Demnitatea de deputat are o însemnătate și mai mică decât jilțul de premier, însă ACUM a luptat în alegeri totuși pentru mandatele de legislatori. Și în circumscripția națională, și în circumscripțiile uninominale. De ce?”, se întreabă Petru Bogatu.

Analistul citat consideră că tactica adoptată de exponenții PAS-PPDA este una de esență bolșevică.
”Ce vor în fond cei din blocul ACUM? Să facă revoluție bolșevică cu stări excepționale și comisii extraordinare? Sau să încropească o alianță nedeclarată și disimulată cu oamenii lui Putin din PSRM?”, se mai întreabă Petru Bogatu.
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus