Timpul.md

Social 5 Iulie 2013 | 06:05

Bolile diareice acute în creștere

În această săptămână numărul cazurilor de boli diareice acute a sporit cu 34 la sută, potrivit datelor Centrului de Sănătate Publică (CSP) Chișinău. Astfel, au fost înregistrate cu 65 de cazuri (BDA) mai mult decât săptămână trecută, când au fost confirmate 165.

BDA prevalează în special la copii cu vârsta cuprinsă între 0 și 17 ani. Mai mult, cazuri sporadice de BDA au fost înregistrate și în 28 de instituții preșcolare.

Potrivit comunicatului de presă al CSP, la 24 iunie a fost înregistrată o izbucnire habituală de salmoneloză, la 12 persoane, toți participanți la o ceremonie festivă. Medicii specialiști menționează faptul că oamenii s-au infectat în urma consumării bucatelor contaminate, preparate în condiţii casnice şi păstrarea incorectă a produselor uşor alterabile.

Drept urmare, Serviciul de Supraveghere de Stat a Sănătăţii Publice atenţionează, că prevenirea bolilor diareice acute impune respectarea obligatorie a igienei personale, alimentaţia sănătoasă şi evitarea scăldatului în bazinele acvatice contaminate. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus