Timpul.md

Actualitate 4 Decembrie 2018 | 16:30

BOP: Partidul ȘOR va accede fără probleme în Parlament

Partidul Politic ȘOR este unul din cei patru concurenți electorali care vor accede în viitorul Parlament, potrivit Barometrului Opiniei Publice (BOP), prezentat marți, 4 decembrie. Evoluția în ascensiune a Partidului ȘOR a fost remarcată și de analistul politic Arcadie Barbăroșie, care a prezentat datele sondajului.

Alături de Partidul ȘOR, în Parlament ar accede Partidul Socialiștilor, formațiunile PAS și PPDA care au creat Blocul Acum și Partidul Democrat. Alți concurenți electorali nu ating pragul de 6% pentru a accede în Parlament.

În același timp, datele sondajului plasează Partidul Șor și printre primele formațiuni la capitolul încredere din partea alegătorilor. În același timp, numărul celor care nu ar vota în nici un caz Partidul ȘOR la alegeri a scăzut de la 23% în luna mai, la 18%. Pentru comparație, Partidul Acțiune și Solidaritate al Maiei Sandu nu ar fi votat în nici un caz de 21%.

Și liderul formațiunii, Ilan Șor, este printre personalitățile politice în care moldovenii au cea mai mare încredere, având aproximativ acel rating cu cel al premierului Pavel Filip, sau al politicienilor Maia Sandu și Andrei Năstase.

Potrivit sondajului, 13% din cetățeni au încredere în Ilan Șor. Iar în Partidul Politic ȘOR – 10%.

Amintim că în ultima jumătate de an, practic toate sondajele efectuate în Republica Moldova atestă creșterea popularității Partidului Politic ȘOR și a liderului acestuia, primarul de Orhei, Ilan Șor.

Evoluția în ascensiune a Partidului ȘOR a început odată cu preluarea conducerii Mișcării „Ravnopravie” de către Ilan Șor, în iunie 2016 și elaborarea unui plan de reformare radicală a organizației politice. Experții susțin că succesul se datorează în cea mai mare parte realizărilor înregistrate de Ilan Șor și echipa sa la Orhei, unde au finalizat un șir de proiecte pe care și le asumase în campania electorală.

De asemenea, Partidul ȘOR a elaborat și un program politic ambițios pentru dezvoltarea Republicii Moldova după alegerile parlamentare, iar pentru fiecare regiune a desemnat reprezentanți împuterniciți, care vor propune programe de dezvoltare în funcție de problemele fiecărei localități în parte.

Sursa: hotnews.md 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus